YouTube va introduce suport live-stream pentru clipuri video la 360°

03.02.2016
YouTube va introduce suport live-stream pentru clipuri video la 360°

Apreciate pentru modul în care poţi roti perspectiva de vizionare în orice direcţie doreşti, clipurile video filmate la 360° vor putea fi transmise în timp real şi prin serviciul YouTube.

Potrivit zvonurilor încă neconfirmate oficial, YouTube poartă discuţii cu reprezentanţii mai multor producători de echipamente video, având drept scop stabilirea unui format standardizat care să permită utilizatorilor să transmită live clipuri la 360° ca şi cum ar folosi o cameră video obişnuită.

Momentan, doar câteva modele de camere video întrunesc cerinţele stricte privind compresia şi modul de înregistrare acceptat de YouTube. În schimb, majoritatea camerelor video capabile de filmare la 360° înregistrează mai multe fluxuri video simultan, care trebuie procesate şi unite într-un singur flux video folosind software specializat pentru editare video.

Pentru ca transmisiunile Live să fie posibile, oficialii YouTube doresc ca procesarea să fie standardizată la nivel de hardware, încât materialul video obţinut din surse video multiple să poată fi transmis fără alte modificări.

Anunţat încă din luna martie 2015, cu 6 luni înaintea rivalului Facebook, suportul pentru clipuri video la 360° a fost până acum testat doar de entuziaşti, camerele video cu filmare la 360° fiind încă prea costisitoare şi incomode pentru a prinde la publicul larg.  

Contactaţi pentru mai multe informaţii, reprezentanţii YouTube au refuzat orice declaraţii pe marginea celor prezentate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult