ASUS prezintă noile smartphone-uri de gaming ROG Phone 8 și ROG Phone 8 Pro

11.01.2024
ASUS prezintă noile smartphone-uri de gaming ROG Phone 8 și ROG Phone 8 Pro

ASUS a prezentat la CES 2024 noua sa serie de telefoane de gaming. ROG Phone 8 și ROG Phone 8 Pro sunt deja disponibile pentru precomandă în România.

ASUS a lansat oficial noua sa serie de telefoane de gaming în cadrul Consumer Electronics Show 2024. Noile modele beneficiază de inteligență artificială, au un design subțire, ecrane AMOLED, camere avansate și accesorii care să ajute împătimiții de jocuri video.

Noua serie de telefoane de la ASUS ROG beneficiază de un design actualizat, mai subțire, ceea ce va face ca cele două telefoane să fie mai portabile ca niciodată. O mare de design este reprezentată de puch hole-ul pentru camera frontală, o premieră în seria ROG Phone.

Acest lucru a permis designerilor să micșoreze ramele ecranului pentru un aspect mai modern și o amprentă mai mică decât seria ROG Phone 7. Noul ASUS ROG Phone 8 măsoară 163,8 mm în lungime, 76,8 mm în lățime și are o grosime de 8,9 mm. De asemenea, greutatea este listată la 225 de grame.

Noile telefoane din seria ASUS ROG sunt deja disponibile în România

Ambele modele folosesc același ecran AMOLED de 6,78 inch cu rezoluție FHD+ și rată de reîmprospătare de 165 Hz. Ecranul este protejat de Gorilla Glass Victus 2 și oferă o luminozitate maximă de până la 2.500 nits. Pe spatele telefonului regăsim și logo-ul Republic of Gamers, care poate fi customizat în funcție de preferințe.

Noile telefoane vor folosi procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 cu 12 GB RAM LPDDR5X pe ROG Phone 8 și până la 24 GB de memorie RAM pe ROG Phone 8 Pro. Ambele modele vor folosi memorie ultrarapidă de tip UFS 4.0. Telefoanele dispun și de capabilități avansate de inteligență artificială, inclusiv X-Sense 2.0, AI Grabber, căutare semantică, anularea zgomotului prin AI și multe altele. Aceste funcții alimentate de AI ar trebuie să contribuie la o experiență de gaming mai bună. Atât ROG Phone 8 și ROG Phone 8 Pro folosesc Android 14 și interfața ROG UI aplicată peste. Pachetul include o mufă pentru căști și o baterie de 5.500 mAh cu încărcare rapidă.

Ambele modele sunt disponibile deja pentru precomandă, cu prețuri ce pornesc de la 5.499 de lei pentru ROG Phone 8 și de la 5.999 de lei pentru versiunea Pro. Cel mai scump ROG Phone 8 Pro are un preț afișat de 7.499 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult