Cât costă PlayStation VR, noua cască VR pregătită de Sony

20.01.2016
Cât costă PlayStation VR, noua cască VR pregătită de Sony

În urmă cu ceva timp aflam despre Project Morpheus, o nouă cască VR (virtual reality) ce va putea fi folosită pentru toate jocurile de consolă. Ei bine  produsul finit este aproape gata şi va intra în curând la vânzare, PlayStation VR devenind accesoriu oficial pentru console PS4.

Creând premisele unei competiţii aprinse în viitorul nu prea îndepărtat, Facebook a dezvăluit deja headset-ul Oculus Rift (599 dolari), iar cei de la Valve aduc ultimele retuşuri propriilor accesorii VR. Între timp, zvonurile despre HTC Vive – unul din principalii competitori Oculus Rift – anunţă startul campaniei de precomandă pentru data de 29 februarie, însă preţul fixat la 1125 – 1500 dolari ar putea să taie din entuziasmul eventualilor doritori.

Sony PlayStation VR

Cât despre headset-ul PlayStation VR, acesta şi-a făcut deja apariţia în oferta a trei magazine elveţiene, preţul său variind între 499 şi 552.45 CHF (aprox. 455 – 504 Euro). Din păcate în lipsa mai multor informaţii concrete din partea Sony, este greu de spus dacă preţul cerut este cel oficial sau doar o estimare a comercianţilor dornici să adune cât mai multe pre-comenzi înaintea lansării oficiale.

Presupunând că preţul de aproximativ 500 euro este cel real, Sony ar putea obţine un avantaj competitiv important în faţa celor de la Facebook, care au anunţat accesoriul Oculus VR cu preţul de de dolari pentru Statele Unite şi 699 euro pentru Europa. Un alt avantaj poate fi şi compatibilitatea cu consola de jocuri PlayStation 4, scutind viitorii cumpărători de alte cheltuieli legate de achiziţionarea unui PC adecvat pentru jocuri VR.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult