Cel mai mare turneu de poker live din Europa are loc în luna octombrie (P)

13.09.2022
Cel mai mare turneu de poker live din Europa are loc în luna octombrie (P)

Cel mai mare turneu de poker din Europa, Battle of Malta, este programat să aibă loc între 5 și 12 octombrie. Locația este Malta, la Intercontinental Hotel din St Julian’s, unde câteva mii de jucători de top sunt așteptați să lupte pentru premiile puse în joc de organizatori.

Pe o insulă superbă situată în Marea Mediterană, pasionații de poker vor lupta la numeroasele evenimente disponibile. Atracția principală va fi cu siguranță Main Event-ul de 1.000.000€ GTD, la care buy-in-ul este de 555€. Turneul de cinci 5 zile conține o mulțime de evenimente secundare ce promit o experiență de top pentru toți participanții.

battle of malta

Cei pasionați de poker pot obține calificarea și prin intermediul sateliților disponibili pe 888poker, un gigant din acest domeniu care sponsorizează și în acest an Battle of Malta. Astfel, pe platforma 888poker sunt disponibili sateliți cu buy-in-uri ce pleacă de la doar 1 cent. Qualifier-ul de 109$ are ca premiu un pachet de 1.700$ pentru Battle of Malta. Acesta conține buy-in-ul pentru Main Event-ul Battle of Malta (Ziua 1D), patru nopți de cazare la The Intercontinental Hotel și 350$ pentru cheltuieli de călătorie, care sunt plătiți în contul de joc 888poker. Mai mult, câștigătorul primește și un kit 888poker LIVE.

Pe lângă participarea la Main Event, Battle of Malta le pregătește fanilor și alte evenimente interesante. Unul dintre acestea este #888 Made to Play, care are un buy-in de 180+20€ și este programat să aibă loc pe 8 octombrie, de la ora 21:00.

Istoria Battle of Malta a început în 2012

Prima ediție a acestui turneu din insula Malta a fost organizată în urmă cu un deceniu, când 349 de participanți au luat startul la Main Event, plătind buy-in-ul de 550 de euro. Premiul total a fost de 169.265 de euro, iar Main Event-ul a fost câștigat de Nicodemo Piccolo, un fost doctor care a plecat acasă cu trofeul și un cec în valoare de 35 de mii de euro.

Popularitatea a crescut de la an la an, iar ediția din 2013 a avut 888 de participanți la Main Event, un număr record, iar premiile totale au ajuns la 430.680 de euro. Main Event-ul a fost câștigat de Louis Cartarius, un jucător de poker online care a obținut în cec în valoare de 68 de mii de euro.

Turneul a devenit tot mai respectat, iar la ediția din 2014 peste 30 de jucători profesioniști s-au înscris, iar premiile au trecut de 500 de mii de euro. Masa finală a Main Event-ului a fost cu adevărat spectaculoasă, cu reprezentanți din opt țări, ceea ce arată că Battle of Malta devine tot mai mult un turneu de prestigiu la nivel internațional.

Ediția din 2017 a oferit o surpriză de proporții

La ediția din 2017, la Main Event s-au înscris în premieră peste 2.000 de oameni. Numărul lor a fost de 2.074, iar premiul s-a ridicat la 1.005.890 de euro. Fermierul israelian Nadav Lipszyc a câștigat la masa finală, la care s-au mai aflat alți trei israelieni, trei norvegieni și doi suedezi. Lipszyc a plecat așadar cu un premiu de 200 de mii de euro de la primul său turneu live disputat în afara satelitului de calificare din Israel.

„Cred că Daniel Negreanu a pătruns în pielea mea și a jucat pentru mine. Nu-mi vine să cred ce rezultat am obținut. Tot ce am făcut a fost să-mi ascult instinctele. Nu citesc cărți despre poker, nu studiez. Joc online pe sume de genul 2 euro. Am venit fără niciun ban în buzunar, abia aveam bani pentru micul dejun. Poate nu vă vine să credeți, dar acesta este primul meu turneu live pe care îl joc pe lângă satelit. Nici nu mă gândeam că sunt atât de bun, dar acum știu”, a spus Nadav Lipszyc după acea victorie.

La ediția din 2017, pe locul doi s-a clasat israelianul Yaron Borenstein, care a primit un cec în valoare de 132 de mii de euro, iar pe trei norvegianul Asbjorn Elvevol, care a plecat acasă cu 98 de mii de euro.

În anii următori, numărul participanților a devenit tot mai mare și astfel au crescut și ele considerabil. Battle of Malta a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente din lumea pokerului în Europa și jucători de top participă, mai ales că și premiile puse în joc de organizatori sunt considerabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult