Cele mai importante platforme de gaming în 2016. PC-ul rămâne pe primul loc [INFOGRAFIC]

20.03.2016
Cele mai importante platforme de gaming în 2016. PC-ul rămâne pe primul loc [INFOGRAFIC]

Pentru ca o platformă de gaming să aibă succes este necesar ca aceasta să atragă atenţia dezvoltatorilor, iar aceştia să producă cănţinut pentru pentru ea. Un sistem hardware excepţional nu foloseşte la nimic dacă nu există şi software pentru el.

Un sondaj realizat de organizatorii Game Developers Conference arată care vor fi în acest an cele mai importante platforme pentru jocurile video.

Citeşte şi: Ce cred gamerii profesionişti din România despre dispozitivele pentru realitate virtuală: „Nu vom vedea VR în competiţiile pro mai devreme de 2020”

PC-ul va rămâne cea mai importantă platformă de gaming în 2016 – 52% dintre participanţii la sondaj au declarat că dezvoltă un joc pentru computerele personale.

Între timp, dispozitivele mobile s-au impus ca o platformă de gaming viabilă, iar 44% dintre respondenţi dezvoltă titluri pentru smartphone-uri şi tablete.

În ceea ce priveşte generaţia actuală de console video, PS4 primeşte mai multă atenţie din partea dezvoltatorilor (28% dezvoltă jocuri pentru aceasta) decât Xbox One (23%). 

Şi dispozitivele VR au atras atenţia dezvoltatorilor de jocuri video: 16% dintre aceştia lucrează la conţinut pentru ele. 

Infographic: The Most Important Gaming Platforms in 2016 | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult