Epic a depus plângere împotriva Apple și în Europa. Acuză compania americană de monopol

17.02.2021
Epic a depus plângere împotriva Apple și în Europa. Acuză compania americană de monopol

Epic Games a anunțat pe site-ul său că va continua lupta împotriva Apple și în Europa. Compania a depus o plângere la Directoratul General al concurenței documente prin care acuză Apple de practici monopolare în domeniul distribuției de aplicații și sistemelor de plată de pe platforma iOS. Această mișcare vine la numai o zi după ce tentativa de a introduce legislație care să interzică practicile de acest gen din partea Apple și altor companii similare în Dakota de Nord a fost respinsă.

Epic Games cere Comisiei Europene să investigheze practicile Apple

Tim Sweeney, CEO-ul și fondatorul Epic Games, a oferit și câteva declarații noi pe această temă, dezvăluind și faptul că Epic continuă să lupte cu Apple pe mai multe fronturi, depunând plângeri și în Marea Britanie și Australia.

„În joc este viitorul platformelor mobile. Consumatorii au dreptul de a instala aplicații din sursele pe care le aleg, iar dezvoltatorii au dreptul de a concura pe o piață cinstită. Nu vom sta de-o parte să permitem Apple să își folosească dominanța asupra platformei pentru a decide ce este un „câmp de joacă echilibrat”. Este rău pentru consumatori, care plătesc prețuri ridicate din cauza lipsei concurenței între magazine și în cadrul procesărilor plăților din aplicații. Și este rău și pentru dezvoltatori, ale căror venituri sunt la discreția Apple, care poate să le ofere sau nu acces la platforma iOS doar cu anumite condiții.”

Reprezentanții Epic Games spun că nu este vorba despre un conflict Epic versus Apple, ci mai degrabă este o luptă împotriva acestor practici, pentru a avea în viitor concurență reală pe platforma iOS. Epic cere Comisiei Europene să investigheze practicile anti-competitive și cere soluții rapide. Ba chiar compania nu cere daune din partea Apple, care a scos jocul Fortnite din App Store în luna august de anul trecut.

sursa: Epic Games

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult