Hearthstone disponibil în curând şi pe tablete cu Android

16.12.2014
Hearthstone disponibil în curând şi pe tablete cu Android

Hearthstone: Heroes of WarCraft, jocul de cărţi de la Blizzard, a devenit un adevărat fenomen în 2014. Acesta a debutat pe PC la începutul anului, fiind apoi portat pe iPad, cu promisiunea că şi varianta pentru tabletele cu Android va ajunge pe Play Store înainte de sfârşitul lunii decembrie. Suntem la două săptămâni distanţă de termenul limită, iar Blizzard a dat startul unei lansări progresive a jocului.

Hearthstone este acum disponibil doar pe Google Play Store din Australia, Canada şi Noua Zeelandă, teritorii care tind să primească mai repede anumite aplicaţii. Motivul pentru care companiile aleg să facă aşa zisele „soft launches” pentru jocuri online este pentru a se asigura că nu va întâmpina o avalanşă copleşitoare de utilizatori care să blocheze serverele.

Din fericire însă, cei care se află în afara teritoriilor menţionate nu vor avea foarte mult de aşteptat. Blizzard a confirmat că va aduce Hearthstone pe Google Play Store şi Amazon App Store în zilele care urmează, probabil înainte de sfârşitul săptămânii. Cea mai bună parte a lui Hearthstone este faptul că nu limitează jucătorii la dueluri între utilizatorii unei singure platforme. Cei care descarcă jocul de pe magazinul Google vor putea să susţină meciuri competitive atât împotriva celor care se joacă de pe PC, cât şi împotriva celor care folosesc tablete Apple.

Pentru a încuraja jucătorii noi, cât şi pe cei mai vechi, care au Hearthstone jucat şi pe alte platforme, Blizzard oferă un pachet de cărţi gratuit oricui se autentifică de pe o tabletă cu Android şi susţine un meci competitiv, în oricare dintre modurile de joc disponibile.

Hearthstone este acum disponibil pe tablete cu Android şi iPad, însă urmează să fie lansat şi în variantă pentru telefoane la începutul anului viitor. O versiune pentru iPhone a fost deja confirmată, iar tranziţia de la varianta de tablete cu Android la cea de smartphone-uri ar trebui să fie destul de simplă în teorie. Recent jocul a primit primul său expansion sub forma unor noi pachete din seria „Goblins vs Gnomes”, care aduce 120 de noi modele de cărţi de joc.Când se va lansa şi în România, jocul va fi disponibil pe pagina oficială de pe Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult