Huni Kuĩn, un joc video dezvoltat cu ajutorul membrilor unui trib indigen din Brazilia [VIDEO]

08.03.2016

Copiii din Brazilia vor putea învăţa despre viaţa unui trib indigen din ţară prin intermediul unui joc video numit Huni Kuĩn. În acesta sunt explorate istoria, tradiţiile, cultura şi miturile tribului Kaxinawá din vestul Braziliei şi Peru.

Jucătorul pătrunde în lumea Kaxinawá şi experimentează poveştile, obiceiurile şi ritualurile membrilor tribului.

Jocul, care va fi disponibil în luna aprilie a acestui an, a fost dezvoltat la iniţiativa unui antropolog de la Universitatea din São Paulo cu ajutorul a 45 de membri ai tribului. Aceştia au creat efectele sonore şi muzica, dar şi prototipurile personajelor. Voice-overul este asigurat de un shaman Kaxinawá.

Acesta nu este prima dată când membrii unui trib participă la dezvoltarea unui joc video. Never Alone a fost realizat cu ajutorul unor membri ai populaţiei Iñupiat din Alaska. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult