Jocuri free – shootere online

30.07.2008
Jocuri free - shootere online

Nu este o regulă ca toate jocurile să fie pe bani. Există o serie de jocuri free, mai mult sau mai puţin cunoscute şi mai mult sau mai puţin reuşite. Jocurile free te scapă fie de stresul cumpărării originalului, fie de cel al piratării. După caz. În acest scurt articol vei descoperii, dacă nu le ştiai deja, câteva shootere online, evident gratuite. Poate chiar cele mai bune jocuri free din genul shooterelor.

F.E.A.R. COMBAT

F.E.A.R. COMBAT este varianta multiplayer a popularului shooter F.E.A.R. Producătorul a dovedit generozitate şi a permis fanilor să descarce şi să joace gratuit modul multiplayer. În F.E.A.R. COMBAT poţi să joci fie de partea Special Forces, fie să iei parte la conflict ca unul dintre soldaţii clonaţi.

Site oficial

Gunz The Duel

Gunz este un shooter aparte, în sensul că vei avea la dispoziţie atât un arsenal de arme de foc, cât şi săbii cu care vei putea face reconstituirea filmului Kill Bill. În Gunz vei juca rolul unui erou care nu doar că mătură pe joc cu băieţii răi, dar are şi mult stil. Vei face foarte multe acrobaţii şi vei fi foarte elegant în timp ce-ţi tranşezi duşmanii.

Evoluţia jocului este similară oarecum RPG-urilor. Pe măsură ce evoluezi, creşti în nivel şi poţi să-ţi cumperi arme şi armuri mai bune.

Site oficial

Warsow

La cei doar 180 MB căt ocupă Warsow, nu trebuie să ai mari pretenţii, mai ales pe partea de grafică. Warsow are două elemente definitorii: împuşcături din abundenţă şi acrobaţii. Un rol foarte important în joc îl are realizarea diverselor acrobaţii, de la sărituri imposibile, la mersul pe ziduri.

Realizarea acrobaţiilor poate fi un pic (sau mai mult decât un pic) dificilă la început. De aceea, este recomandată parcurgerea tutorialelor incluse pentru deprinderea tehnicii.

Site oficial

Nexuiz

Nexuiz a fost lansat acum mai bine de 3 ani sub licenţă Open Source. În tot acest timp, conform producătorului, a fost descărcat de 1.5 milioane de ori. Jocul este apreciat pentru ritmul rapid în care se desfăşoară acţiunea.

Are 380 MB şi se aseamănă din multe puncte de vedere, inclusiv ca gameplay, cu Unreal Tournament. De aceea, este văzut de mulţi ca alternativa gratuită a Unreal Tournament.

Site oficial

War Rock

La bază, War Rock este un shooter online gratuit. Însă producătorul încearcă să-şi rotunjească veniturile prin vânzarea diverselor extrase care îmbunătăţesc anumite aspecte ale jocului.

În War Rock poţi juca una din cele 5 clase disponibile: inginer, medic, sniper, assault şi heavy trooper. Există trei tipuri de acţiune: Close Quarters Combat, Urban Ops şi Free for All. În funcţie de cele trei tipuri de acţiune sunt alese dimensiunea hărţilor şi tipul armelor.

Site oficial

Alte jocuri care merită luate în calcul sunt America’s Army şi Return To Castle Wolfenstein: Enemy Territory (pentru fanii celui de-al doilea război mondial).

Fiind jocuri free, nu trebuie să ai pretenţii prea mari de la ele şi în niciun caz să nu le compari cu cele mai populare reprezentante ale genului. Trebuie să le iei ca atare, ca pe nişte jocuri create cu resurse limitate, mai mult din pasiune decât pentru considerente mercantile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News