Mai merită să mai cumperi un PS4 în 2021?

18.10.2021
Mai merită să mai cumperi un PS4 în 2021?

Aceasta este întrebarea din mintea fiecărui jucător care nu a reușit sau încă nu poate pune mâna pe un PlayStation 5.

Fosta consolă pilot Sony a fost lansată în 2016. Deși nu s-au vândut multe bucăți pe hardware-ul mai puternic, care era capabil să ruleze anumite jocuri fie la rezoluție 4K, fie la 60 fps, a fost încă considerat un succes comercial și continuă să reprezinte o bucată considerabilă din cele aproximativ 115 milioane de unități (și în creștere) din PlayStation 4 vândute până în prezent.

Acestea fiind spuse, chiar dacă Sony a confirmat de atunci că va continua să sprijine PlayStation 4 în următorii trei până la patru ani de la lansarea ultimei lor console emblematice, aceasta este o afirmație care rămâne vagă în cel mai bun caz.

La urma urmei, Demon’s Souls este disponibil doar pe PlayStation 5.

Este doar o chestiune de timp înainte ca Sony și alte studiouri care realizează titluri exclusive PlayStation să decidă că le va fi mai ușor să dezvolte un joc exclusiv pentru o consolă cu hardware mult mai puternic decât să se asigure că funcționează atât pe PlayStation 4 Pro mai slabă (și PlayStation 4), cât și pe PlayStation 5.

Astfel ne punem întrebarea: mai merită să cumperi un PS4 Pro în 2021?

De ce merită cumpărat PlayStation 4 Pro în 2021

PlayStation 5 a fost lansat la sfârșitul anului 2020, împreună cu o versiune ceva mai ieftină, PlayStation 5 Digital Edition. Acum, ambele console sunt deja disponibile în întreaga lume.

În ceea ce privește prețul, PlayStation 5 costă mai mult decât PlayStation 4 Pro la lansare.

Este de înțeles. PlayStation 5 găzduiește hardware de ultimă generație, iar versiunea digitală – cea fără unitatea de disc – se vinde la același preț ca PlayStation 4 când a fost lansat pentru prima oară cu ani în urmă.

Indiferent de modul în care privești, PS4 Pro este opțiunea mai ieftină și, ca să nu mai vorbim, este mai ușor de obținut.

Marea penurie de PlayStation 5

Lansarea PlayStation 5 a fost foarte așteptată de fani, iar Sony pur și simplu nu a putut ține pasul cu cererea.

Datorită pandemiei care afectează producția, pur și simplu nu existau suficiente unități PlayStation 5 pentru a fi disponibile pentru toată lumea la lansare. De asemenea, unii au încercat să profite rapid de acest lucru, majorând prețul PlayStation 5 cu până la 100%, dacă nu chiar mai mare.

Cel mai rău este că se așteaptă ca deficitul de PlayStation 5 să continue.

Întreaga industrie tehnologică este afectată de o penurie mondială de cipuri. Aceasta înseamnă că, chiar dacă Sony a reușit să țină pasul cu cererea, nu există suficiente materiale pentru a face disponibilă o PlayStation 5, deoarece producătorii de cipuri dedicate precum Qualcomm și AMD au probleme.

În aceeași notă, un alt produs tehnic popular, iPhone 12, precum și întreaga sa gamă, a fost afectată și de acest lucru.

Nu există semne că lucrurile se vor îmbunătăți în curând, așa că nu te aștepta la o creștere semnificativă a stocurilor în curând.

Cumpărarea unui PS4 Pro în 2021

Dacă cumperi un PS4 Pro chiar acum, nu vei duce lipsă de jocuri.

PlayStation 4 Pro îți va oferi o serie de exclusivități pentru a te bucura de cele mai bune momente. Aceasta include titluri exclusive premiate precum The Last of Us și The Last of Us 2, Bloodborne, Spider-Man-ul Marvel, precum și foste exclusivități precum Death Stranding și Horizon: Zero Dawn.

Decizia de a nu lua o consolă PlayStation 4 Pro, ci să treci direct la PS5, probabil vine din faptul că PS5 are compatibilitate cu versiunile anterioare.

Majoritatea titlurilor pe care le poți cumpăra și juca pe PS4 vor funcționa și pe PlayStation 5, adesea cu unele îmbunătățiri de ultimă generație. De fapt, unele titluri, precum Grand Theft Auto 5 și Destiny 2, vor primi revizii mai mari exclusiv pentru PlayStation 5, astfel încât jocurile să poată profita mai bine de puterea consolelor de generație următoare.

Așadar, dacă cumperi un PlayStation 4 Pro chiar acum, te poți bucura de ea timp de mai mulți ani și nu trebuie să îți faci griji cu privire la riscul de a pierde jocurile odată ce te decizi să faci upgrade la PlayStation 5, când acesta va deveni mai ușor disponibil.

Ar trebui să cumperi un PS4 Pro în 2021?

Ei bine, asta depinde. Poți aștepta? Dacă nu, cumpără un PlayStation 4 Pro acum. Vine la un preț excelent pentru o consolă.

Cu toate acestea, dacă poți aștepta câteva săptămâni sau luni, îți recomandăm să cumperi PS5, deoarece are o valoare mai bună pe termen lung.

De ce ar trebui să aștepți PlayStation 5 în schimb

Deși PS5 este mai scumpă, Sony oferă consumatorilor un stimulent mai mare pentru cumpărare. Aceasta include adăugarea unui joc suplimentar gratuit pentru abonații PS Plus pe PlayStation 5 și Colecția PlayStation Plus.

Această colecție conține 20 dintre cele mai bune jocuri lansate vreodată pentru PlayStation 4, precum God of War și Bloodborne.

Pe scurt, primești mai multe jocuri gratuite pentru PlayStation 5 pentru nu mai mulți bani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult