Nintendo DSi, upgrade la DS – cea mai vândută consolă portabilă

02.10.2008
Nintendo DSi, upgrade la DS – cea mai vândută consolă portabilă

La ora actuală, consolele portabile sunt reprezentate de două mari tabere: Sony şi Nintendo. Aceştia din urmă tocmai au anunţat Nintendo DSi, succesoarea consolei Nintendo DS.

Nintendo DSi, disponibilă pe alb sau pe negru, este înzestrată cu două display-uri touchscreen (DS avea doar un ecran senzitiv) mai mari, de 3.25 inch, cameră VGA, slot pentru carduri SD şi hardware + software dedicat pentru audiţia track-urilor MP3. O altă facilitate oferită de noua consolă este implementarea unui browser care îţi permite descărcarea de jocuri de pe serverele Nintendo, jocuri care desigur pot fi apoi stocate pe card. Şi la capitolul construcţie au intervenit câteva schimbări pozitive – DSi este mai subţire şi ceva mai compact. Deşi pare greu de crezut, consolele portabile Nintendo se situează, din punct de vedere al vânzărilor la nivel global (dar aici o pondere enormă au vânzările din Asia), peste mult mai performantele Sony PSP. Poate în România situaţia să fie inversă, asta şi datorită promovării de care se bucură produsele Sony.

Nintendo DSi va fi lansată pe 1 noiembrie 2008 în Japonia, la un preţ de aproximativ 180$. Piaţa europeană va primi consola DSi abia în 2009.

Nintendo DSi

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News