O nouă consolă retro: Atari 2600+, compatibilă cu jocuri vechi de aproape 50 de ani

23.08.2023

Cu ocazia Gamescom, Atari a făcut un anunț foarte neașteptat. Compania lansează consola Atari 2600+, o versiune modernizată a acelei lansată original în 1977. Noul model are un design similar cu cel original, vine cu un controller la pachet și cu o dischetă cu jocuri clasice. Desigur, hardware-ul intern este unul nou, jocurile fiind rulate sub emulare, iar noua consolă este compatibilă chiar și cu jocuri de Atari 7800, consola mai avansată din anii 80.

Atari 2600+ poate rula jocurile clasice de pe consolele 2600 și 7800

Deși avem de a face cu o consolă cu design de acum aproape 50 de ani, noul Atari 2600+ este un dispozitiv mai modern decât pare. În primul rând, alimentarea se face de la un port USB, iar semnalul video iese printr-o interfață HDMI. Întregul dispozitiv este mai mic decât cel din 1977, însă toate butoanele par să fie în aceleași poziții.

Cel mai mare avantaj al acestei noi console este nu doar că poate rula noile dischete pe care Atari le lansează, cu colecții de jocuri clasice, ci și faptul că acceptă dischetele originale pentru Atari 2600, cât și pe cele pentru Atari 7800. Este practic o metodă modernă pentru cei care vor să joace vechile titluri Atari originale pe un televizor modern, fără să apeleze la consola originală și diverse alte adaptoare pentru a transforma semnalul video analogic în semnal digital. Cei care vor să joace jocuri la dublu vor putea cumpăra încă un controller separat.

La interior, consola rulează hardware modest, dar de ajuns pentru a emula jocurile de Atari foarte vechi. Vorbim despre un procesor Rockchip 3128 cu 256 MB RAM și 256 MB stocare internă. Prețul este stabilit la 130 de dolari americani, iar controller-ul al doilea va costa încă 25 de dolari. Vestea bună este că dacă ai deja un controller original pentru Atari 2600, cu mufă pe 9 pini, acesta ar trebui să funcționeze fără probleme și pe consola modernă.

Lansarea va avea loc pe data de 17 noiembrie.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult