Oficial: Microsoft nu renunță la Xbox, dar face pasul către jocurile multi-platform. Care vor fi primele titluri publicate de companie pe PlayStation și Nintendo?

16.02.2024
Oficial: Microsoft nu renunță la Xbox, dar face pasul către jocurile multi-platform. Care vor fi primele titluri publicate de companie pe PlayStation și Nintendo?

Microsoft a simțit nevoia să clarifice informațiile răspândite de numeroasele zvonuri despre platforma Xbox apărute în ultima vreme. Renunță compania la consolele Xbox? Își va publica jocurile și pentru alte platforme de acum încolo? Abonamentele Game Pass migrează către alte platforme? Toate aceste întrebări și-au primit răspuns în cel mai recent episod al podcast-ului oficial Xbox, din partea a trei dintre cele mai importante nume din divizia de gaming: Phil Spencer (conducătorul diviziei de gaming din cadrul Microsoft), Sarah Bond (președinte al Xbox) și Matt Booty (conducător al Xbox Game Studios).

Dispar jocurile exclusive pentru platformele Xbox?

Răspunsul, pe scurt, este nu. Dar Microsoft a hotărât să aducă patru titluri din propriul portofoliu și pe consolele rivale. Oficialii Microsoft au refuzat să dezvăluie numele acestor titluri, însă au recunoscut că două dintre acestea sunt “jocuri bazate pe comunitate”, Games as a Service cu alte cuvinte, iar celelalte două sunt titluri mai mici, mai vechi de un an, care nu mai au posibilitatea de a “crește” numai pe platformele Xbox.

În ciuda refuzului lui Spencer de a dezvălui numele acestor jocuri, mai multe voci din industrie indică Sea of Thieves (de la studioul Rare) și Grounded (Obsidian Entertainment) drept titlurile bazate pe comunități online care vor face trecerea către PlayStation și Nintendo, în timp ce Pentiment (Obsidian Entertainment) și Hi-Fi Rush (Bethesda și Tango Gameworks) ar fi cele două jocuri “mai mici” ce urmează să primească lansări multiplatform.

De altfel, Spencer a negat că Starfield sau viitorul Indiana Jones and the Gear Circle s-ar afla printre aceste patru jocuri ce vor face trecerea și pe platformele rivale. Totuși, Microsoft nu garantează ca noua lor strategie multi-platform se limitează doar la aceste patru titluri. Întrebat fiind dacă Starfield sau noul Indiana Jones vor ajunge vreodată pe PlayStation 5, Spencer a oferit un răspuns mai degrabă confuz: “Nu cred că noi, ca industrie, ar trebui să excludem ideea ca un anumit joc să apară pe orice altă platformă. Ne concentrăm pe aceste patru jocuri și învățăm din experiență.”.

Cu alte cuvinte, dacă conducerea Microsoft va considera acest lucru oportun, și alte titluri “excusive” pentru Xbox și PC din curtea proprie vor fi lansate, în viitor, pe platformele concurente. În trecut, cei de la Microsoft au avut o abordare similară și cu lansarea jocurilor exclusive de Xbox pe PC, sfârșind prin a publica absolut orice joc nou al companiei și pe această platformă.

Citește articolul complet pe Go4Games.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News