(P) 10 băieţi şi 2 fete din echipa naţională a României concurează pentru a fi pe podium la Campionatul Mondial de Sport Electronic

(P) 10 băieţi şi 2 fete din echipa naţională a României concurează pentru a fi pe podium la Campionatul Mondial de Sport Electronic

În mai puţin de cinci zile, cei mai buni gameri din lume vor lua startul în Campionatul Mondial de Sport Electronic, competiţia la care România a făcut performanţă an de an, plasându-se întotdeauna între primele trei ţări din lume în clasamentele pe naţiuni. Ţara noastră va concura la campionat cu o echipă formată din 10 băieţi (cinci la League of Legends – LOL şi cinci la Alliance of Variant Arms – A.V.A.) şi două fete, ce vor juca la disciplinele StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

Campionatul Mondial de Sport Electronic va avea loc în perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, şi este organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) şi de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL), cu susţinerea Romtelecom, în calitate de partener principal. Competiţia de sport electronic va fi transmisă în direct pe canalul TV Dolce Sport 3 şi online pe www.dolcesport.ro.

Hai România! Cine ne reprezintă la campionat

La competiţia de League of Legends s-au calificat cei de la Like A Sir (Stoian Ovidiu – Cliqque, Neagu Bogdan – imsoleet, Enut Andrei – King XéMO, Matei Gheorghe – Sir GocuXV, Teca Mircea – Mirciu), iar băieţii care ne vor reprezenta la A.V.A. sunt Vlaconi Tudor – ZoOmL3sS, Ciprian Iacob – Toteu4ever, Petcu Adrian – AdyIRONIQ, Ghindea  Gabriel – Me1998, Vasile Leonard – TheNubDude.

Cele două fete care vor participa la Campionatul Mondial de Sport Electronic au 25 de ani şi sunt Corina Lixandru (StarCraft 2) şi Elena Surdu (Tekken Tag Tournament 2).

“România, ca ţară organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificări continentale. Ţara noastră are deja un start, având calificaţi la fiecare joc, ceea ce înseamnă şi mai multe puncte pentru noi. Totuşi, şansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends”, a declarat Silviu Stroie, preşedintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

Valoarea premiilor la competiţiile masculine este de 33.000 de euro (20.000 de euro la LOL şi 13.000 de euro la A.V.A), iar la cele feminine de 4.000 de euro, câte 2.000 de euro pentru fiecare disciplină.

Vom avea delegaţii din Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka ş.a.

În total, la Bucureşti vor veni peste 200 de jucători profesionişti şi delegaţi ai federaţiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state.

Ţările care trimit jucători la Campionatul Mondial de Sport Electronic şi fac parte din Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) sunt Austria, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Israel, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, China, Coreea de Sud, Mongolia, Filipine, Vietnam, Canada, Africa de Sud. De asemenea, din ţările non-membre, sunt aşteptaţi gameri din Thailanda, Japonia, Tunisia.

Totodată, în afară de jucători, ţările menţionate trimit şi delegaţii formate din oficiali, presă sau publisheri, iar acestora li se alătură şi reprezentanţi din alte state, unele mai exotice decât altele, precum Turcia, Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Brazilia, Mexic, SUA, Georgia, Germania, Norvegia, Egipt, Macedonia, Ucraina, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tajikistan sau Namibia.

Teste antidoping

În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, se vor efectua teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la Bucureşti.

“Vrem sa demonstrăm lumii întregi că ceea ce facem este sport şi ne dorim să îndeplinim toate regulile care se aplică unui sport normal, drept pentru care am decis şi realizarea de teste antidoping la eveniment”, a arătat Silviu Stroie.

Spectatorii prezenţi la campionat vor putea câştiga diverse premii, care ajung, în total, la peste 7.000 de euro. Biletele pentru aceştia au fost puse în vânzare pe ComputerGames şi au preţul de 25 de lei sau de 5 euro, la achiziţionarea prin SMS.

Campionatul Mondial de Sport Electronic este susţinut de Romtelecom, AMD, Coca Cola, D-Link, Eaton, Jerry’s Pizza, Kingston, LikeIT, Logitech, MadCatz, RIN Grand Hotel, Sony.

Partenerii media ai evenimentului sunt Adevarul, GO4IT, Zon@ IT, 2.0, Apropo.ro, Computerblog.ro, Level, Mobzine.ro, Playtech.ro, Techzone.ro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News