(P) Campionatul Naţional de Sport Electronic – 150 de jucători în finală

22.05.2012
(P) Campionatul Naţional de Sport Electronic - 150 de jucători în finală

Bucureşti, 21 mai, 2012 – 150 de jucători profesionişti îşi vor disputa premii de peste 5.000 de euro în finala primului sezon al Campionatului Naţional de Sport Electronic, organizată de Professional Gamers League (PGL) la Constanţa, în perioada 26-27 mai. Finala este susţinută de Romtelecom şi va fi difuzată în direct pe Dolcesport.ro.

În premieră, Campionatul reuneşte toate cele patru jocuri oficiale pentru care s-au desfăşurat campionate separate în anii anteriori: Counter-Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2 şi FIFA 12. Primul sezon, deschis pe 17 martie, a adunat, timp de 11 săptămâni de calificări, 1.300 de jucători în 1.600 de meciuri. Meciurile au fost difuzate de PGL TV şi au însumat 264 de ore de transmisiuni în direct.

„Sportul electronic este tot mai apreciat în România, fapt dovedit de creşterea cu 20% a numărului de jucători înscrişi, dar şi de valoarea premiilor puse în joc anul acesta, cele mai mari de până acum. Finala primului sezon al Campionatului Naţional de Sport Electronic va aduce premii de peste 5.000 de euro pentru jucătorii finalişti în competiţiile de Counter-Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2 şi FIFA 12”, a declarat Silviu Stroie, preşedintele Professional Gamers League.

Campionatul Naţional de Sport Electronic

În România, cel mai popular joc multiplayer este Counter-Strike, pentru care s-au înscris 158 de echipe şi 790 de jucători în Campionatul Naţional de Sport Electronic. În finală s-au calificat 16 echipe, între care se numără neXt!, IGG.H, Natural Born Killers, TEAM4NOT.AMD, edge, AllStars, nueVitaZ, wasd.AMD şi iNT.eXtreme.

Competiţia Dota 2 va avea în finală patru echipe, iar în finala StarCraft 2 s-au calificat opt jucători. România este recunoscută pe plan mondial în competiţiile de StarCraft 2, doi dintre jucătorii români fiind recrutaţi de unele dintre cele mai bune echipe internaţionale, Fnatic şi eSahara. Finala FIFA 12 se va desfăşura online şi cuprinde 16 jucători.

„Alături de cei 150 de jucători profesionişti, aşteptăm peste 500 de fani care vor veni să îşi susţină favoriţii la meciurile din finală,” a adăugat Silviu Stroie.

Cel de-al doilea sezon din Campionatul Naţional de Sport Electronic se va desfăşura în perioada 22 septembrie – 16 decembrie. Alături de Romtelecom, competiţia beneficiază şi de sprijinul companiilor AMD şi Sapphire.

Despre PGL

Înfiinţată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naţionale de jocuri pe calculator, campionate devenite deja o tradiţie în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiţii mondiale în domeniu, competiţii care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiţii participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obţine un loc pe podium: DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Despre Romtelecom

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. Compania a parcurs o perioadă de transformari majore în ultimii ani, de la un furnizor clasic de telefonie fixă la un jucator competitiv pe piaţa de telecomunicaţii, oferind astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune (satelit şi IPTV), internet şi voce. La finalul primului trimestru din 2012, Romtelecom avea aproximativ 4,7 milioane de clienţi în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie pe www.romtelecom.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News