(P) Cum să joci airsoft în deplină siguranță?

08.06.2021
(P) Cum să joci airsoft în deplină siguranță?

Airsoftul este un joc care capătă din ce în ce mai multă popularitate și în țara noastră. Ca și paintball-ul, airsoftul se desfășoară într-un cadru cu decor militar, foarte bine organizat și controlat, în care se folosesc arme speciale și echipament de protecție.

Spre diferență de armele pentru paintball, cele pentru airsoft nu numai că imită mai bine armele reale, dar sunt dotate și cu gloanțe. În locul gloanțelor de plumb folosite ca încărcătură pentru armele reale, la airsoft se folosesc niște bile din plastic cu diametrul de 6 mm și o greutate de 0.20 sau 0.50 grame.

Cu toate că nu sunt niște arme letale, armele airsoft pot provoca răni serioase dacă în timpul jocului nu se folosește un echipament special de protecție. Tocmai din acest motiv, armele airsoft nu se comercializează persoanelor cu vârste mai mici de 18 ani, fără acordul părinților.

Ce fel de echipament de protecție se recomandă în timpul unui meci de airsoft?

Pentru că ochii sunt cea mai vulnerabilă parte a corpului în timpul jocului de airsoft, ochelarii de protecție reprezintă un minim necesar pentru a putea lua parte la o partidă, sau pentru a primi permisiunea de a trage la țintă.

Pentru amatorii de airsoft, există și măști half face sau full face care protejează fața și în special dantura deoarece dinții se transformă într-un alt punct sensibil atunci când vine vorba de impactul direct cu o bilă de plastic.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, putem enumera câteva articole vestimentare militare ca de exemplu gecile, pantalonii sau vestele special create pentru soldați. De asemenea, o pereche de bocanci militari de cea mai bună calitate se poate transforma și ea într-un mare atu în timpul jocului, mai ales dacă acesta se desfășoară pe un teren accidentat.

La alegerea echipamentului de protecție, amatorii de airsoft nu trebuie să țină cont de temperatura de afară, ci să pună siguranța pe primul loc. Dar, pe de altă parte, în același timp, trebuie să aibă grijă și să nu se încarce prea tare deoarece un echipament greoi le poate limita libertatea de mișcare.

În timpul jocului de airsoft, ca accesorii de protecție, pe lângă toate lucrurile menționate deja, se mai pot folosi: căști, mănuși, cotiere sau genunchiere.

Cele mai importante măsuri de siguranță din timpul jocului de airsoft

Așa cum am menționat deja în rândurile de mai sus, armele airsoft nu sunt niște arme letale. Dar, chiar și așa, folosite necorespunzător, pot provoca leziuni. De aceea, pentru ca jocul să se poată desfășura în condiții de maximă siguranță, toți jucătorii de airsoft trebuie să țină cont de următoarele măsuri:

  • evitarea verificării țevii unei arme airsoft fără ochelari de protecție;
  • îndreptarea țevii într-o singură direcție;
  • mânuirea cu fermitate a oricărui tip replică ales;
  • utilizarea armei airsoft ca și cum ar fi o armă reală, încărcată în permanență;
  • depozitarea replicii într-un loc sigur, fără bile în țeavă sau în rezervor și fără acumulator dacă este vorba de o replică electrică.

Scopul acestui joc, ca și în cazul fotbalului, basketballului, voleiului sau oricărui alt joc de echipă, este învingerea echipei adverse. Ca regulă generală, pentru a câștiga la airsoft trebuie să elimini toți adversarii. Dar, în același timp, pentru mai multă organizare, siguranță, dar și distracție, se pot stabili și reguli particulare, adoptate la nivel de echipă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult