Prince of Persia, poate fi jucat pe telefon direct din browser

09.01.2022
Prince of Persia, poate fi jucat pe telefon direct din browser

Dacă vă este dor de Prince of Persia, jocul original din 1989, dezvoltat de Jordan Mechner, aflați că puteți să îl rulați acum direct pe telefon și nici măcar nu trebuie să îl instalați. Tot ce trebuie să faceți este să accesați un link într-un browser. Cândva considerat unul dintre cele mai avansate jocuri video ale momentului, oferind unele dintre cele mai fluide animații de la sfârșitul anilor ’80, Prince of Persia poate fi acum la fel de ușor de rulat precum un site web.

Originalul Prince of Persia, disponibil în browser web

PrinceJS este un proiect realizat de dezvoltatorul software Oliver Klemenz, care a portat întregul cod scris de Jordan Mechner original pentru Apple II în anii ’80 pentru a putea fi rulat în browser prin intermediul JavaScript. Acesta a realizat și o schemă de control nouă, care pune toate acțiunile necesare pe diferite zone ale ecranului. O apăsare în partea extremă a ecranului face personajul să fugă, în timp ce o apăsare spre centru îl face să meargă încet. Desigur, ai sărituri în diverse direcții, dar și butoanele pentru cățărat sau pentru luptă. Desigur, este necesar puțin timp de acomodare, mai ales dacă ești obișnuit să joci Prince of Persia pe o tastatură.

Jocul poate fi accesat de pe link-ul https://princejs.com și sunt recomandate câteva setări pentru a-l face să arate cât mai bine. În primul rând, ar trebui folosit un singur tab deschis, apoi, telefonul ar trebui să fie în mod landscape, în timp ce bara de adresă să fie dezactivată în modul landscape. Desigur, cei care doresc o experiență complet fullscreen, pot să realizeze o scurtătură în meniul telefonului, care să deschidă acest link direct.

Cei care consideră că Prince of Persia este prea greu, au și un link separat, care pornește jocul cu dificultatea redusă la jumătate: https://princejs.com?strength=50 .

Întregul cod al acestui proiect este disponibil, pentru cei care doresc să îl studieze, pe GitHub. Jocul rulează atât pe telefoane cu Android, cât și pe telefoane cu iOS, în Chrome sau Safari.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult