PS5 versus Xbox Series S: Pe care ar trebui să o cumperi?

02.11.2020
PS5 versus Xbox Series S: Pe care ar trebui să o cumperi?

Sony și Microsoft și-au lansat recent versiunile complet digitale ale consolelor de ultimă generație, PS5 Digital Edition și Xbox Series S. În timp ce ambele console au un preț accesibil, există o mulțime de diferențe între cele două console.

Iată o comparație între PS5 și Xbox Series S digitale pe baza prețului, caracteristicilor și selecției jocurilor.

Sony PS5 Digital Edition versus Xbox Series S: Preț

Atât Sony, cât și Microsoft au dezvăluit prețurile consolelor lor de nouă generație. Sony PlayStation 5 Digital Edition are un preț de circa 2.000 de lei și va fi una dintre cele mai scumpe console din întreaga lume. Xbox Series cu disc se găsește la circa 2.500 de lei. Comparativ, Xbox Series S este, de asemenea, una dintre cele mai scumpe console din întreaga lume, la un preț de circa 2.400 de lei.

Sony PS5 Digital Edition versus Xbox Series S: Design

Sony PlayStation 5 Digital Edition arată exact la fel ca fratele său mai mare PlayStation 5, chiar fără compartimentul pentru disc. Are un aspect futurist, cu panouri plutitoare, linii de accent albastre, mijlocul negru și multe altele. În același timp, Xbox Series S arată extrem de similar cu generația mai veche Xbox One S. Este una dintre cele mai mici console de jocuri pe care Microsoft le-a făcut vreodată, fiin astfel extrem de portabilă. Consola are un aspect similar cu Xbox One S și are un grilaj circular de culoare neagră în partea de sus ca factor distinctiv.

Sony PS5 Digital Edition versus Xbox Series S: Specificații

În ceea ce privește specificațiile, PS5 este câștigător, dat fiind faptul că este geamănul PS5 cu specificații complete. Între timp, Xbox Series S este o variantă redusă a Xbox Series X.

PlayStation 5 este alimentat de un procesor AMD Ryzen Zen 2 personalizat octa-core cu viteze variabile de până la 3,5 GHz, asociat cu un GPU personalizat cu 10,3 TF de putere și o frecvență variabilă de 2,23 GHz. Dispozitivul vine cu 16 GB de memorie RAM GDDR6 și o unitate de stocare NVMe SSD de 825 GB. Dispozitivul puternic poate oferi o rezoluție de până la 8K și rate de cadru de 120 fps.

Spre deosebire de ediția digitală PS5, Xbox Series S vine cu o rezoluție de 1440p cu upscaling 4K, similar cu Xbox One S. Dispune de un procesor personalizat de 7 nm octa-core cu putere redusă, fabricat de AMD, cu frecvență de până la 3,6 GHz. Pe partea grafică, dispozitivul vine cu un GPU personalizat, care scoate 4 TF de putere la 1.550GHz. Dispozitivul poate transmite în flux video la 1440p cu upscaling 4K până la o rată de reîmprospătare de 120Hz. Dispozitivul vine cu 10 GB de memorie RAM GDDR6 și o unitate SSD NVMe de 512 GB pentru stocare.

Se simte totuși că PS5 Digital Edition are un avantaj asupra Xbox Series S în ceea ce privește puterea brută, dar asta nu înseamnă că ultima consolă nu merită luată în considerare. De fapt, Xbox Series S vine în continuare cu caracteristici de ultimă generație, cum ar fi ray-tracing, timpi de încărcare super-rapizi și suport pentru rata de reîmprospătare de 120Hz, toate acestea fiind prezente și pe ediția digitală PS5.

Sony PS5 Digital Edition versus Xbox Series S: Controlere

Controlerele ambelor console au acum un aspect mult mai asemănător, cu o amprentă largă și mare. Controlerul Xbox este destul de similar cu controlerul din ultima generație, având un aspect asemănător. Controlerul PS5, pe de altă parte, folosește noua tehnologie DualSense a companiei și are o amprentă mai mare, dar un flux similar cu controlerul DualShock 4 al PS4.

Sony PS5 Digital Edition versus Xbox Series S: Jocuri

Când vine vorba de jocuri, este vorba mai mult despre ce gen de jocuri îți plac, în loc de ce joc are cele mai bune recenzii sau cât de bună este grafica celorlalte jocuri disponibile. Deci, aceasta este o zonă subiectivă și depinde în totalitate de tine. Acest lucru nu înseamnă că decizia va fi ușoară, având în vedere faptul că ambele companii au anunțat o serie de titluri de jocuri extraordinare care vor fi lansate alături de console.

Sony PlayStation 5 va lansa o serie de jocuri precum Demon’s Souls, Destruction Allstars, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure, Astro’s Playroom, Assassin’s Creed Valhalla, Devil May Cry 5: Ediție specială, Fortnite, Just Dance 2021, Call of Duty: Black Ops Cold War și Observer: System Redux.

Xbox Series S, la fel ca PlayStation 5, va fi lansat alături de o serie de jocuri alături, inclusiv Assassin’s Creed: Valhalla, Watch Dogs: Legion, Yakuza: Like a Dragon, Gears Tactics și Tetris Effect: Connected și multe altele.

Ambele console de jocuri vor veni cu compatibilitate inversă, pentru a sprijini jocurile video de la console din generația anterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult