Șapte beneficii ale jocului și învățării cu piesele Lego

05.05.2022
Șapte beneficii ale jocului și învățării cu piesele Lego

Unii dintre noi încă ne amintim jocurile distractive cu cărămizi LEGO din copilărire, iar mulți dintre noi continuă să cumpere și să asambleze aceste piese și nu putem nega că uneori timpul zboară și ne distrăm foarte mult cu aceste jucării.

Asta pentru că jucăriile LEGO sunt mai mult decât un joc. Ele sunt de fapt un instrument care pot ajuta copiii să-și îmbunătățească abilitățile motorii și mentale.

Beneficiile pe care le un copil le poate obține din jocul cu aceste blocuri sunt multe, ele au devenit chiar o resursă necesară în sălile de stimulare timpurie și preșcolară.

Dar, deși de mult timp sunt considerate potrivite pentru copii, tinerii și adultii pot profita și ei de ele.

Detaliem în rândurile de mai jos o listă cu toate avantajele pe care le poate obține un copil când se joacă cu LEGO, potrivit psihologilor și educatorilor:

  • Conștientizarea spațială: atunci când te joci cu LEGO te joci și cu spațiul, adică așezi piesele în așa fel încât trebuie să faci o distribuție foarte bună a spațiului și a formelor pentru a obține silueta pe care vrei să o construiești. Acest lucru te va ajuta să ai o mai bună conștientizare a spațiului și a dimensiunilor.
  • Cunoștințe matematice: deși în mod evident nu efectuezi operații matematice complexe pentru a asambla o figură, pui această abilitate în practică cu blocurile LEGO, deoarece uneori trebuie să scoți o piesă deja atașată pentru a construi alta. De asemenea, poate fi necesar să numeri piesele, astfel încât creația să aibă o dimensiune egală. Adică dezvolți și noțiunea de simetrie și distribuții.
  • Abilități de raționament: îți poți îmbunătăți și capacitatea de a rezolva probleme, pentru că dacă la jumătatea drumului observi că ceea ce construiești nu iese exact așa cum te așteptai, te vei trezi în nevoia de a găsi o modalitate de a rezolva situația. Acest lucru te va învăța și să fii un planificator mai bun, pentru că dacă te-ai gândit deja la ceea ce vrei să pui cap la cap, mai întâi va trebui să planifici pașii de urmat pentru a realiza structura pe care ți-ai imaginat-o și astfel să eviți să fii nevoit să o iei de la capăt sau să dezasamblezi ceea ce ai asamblat deja pentru a rezolva unele detalii.
  • Concentrare crescută: Chiar dacă este doar un joc, sunt mulți iubitori de LEGO care se concentrează profund atunci când vor să pună ceva cap la cap. De fapt, există seturi pentru adulți care sunt, evident, mult mai complexe decât cele concepute pentru copii și care necesită într-adevăr multă concentrare pentru a le pune împreună. Deci, dacă ești puțin distras, aceste piese mici sunt o opțiune bună pentru a exersa concentrarea și pentru a dezvolta și alte abilități în același timp.
  • Încredere în tine însuți în fața provocărilor: propunându-ți să construiești o figură complexă cu LEGO, te provoci pe tine însuți, iar asta te poate ajuta chiar în securitatea personală și te poate face să ai mai multă încredere în abilitățile tale. Dacă recunoști că ești capabil să-ți stabilești un obiectiv și să-l îndeplinești, îți va fi mai ușor să înțelegi și să asimilezi provocările pe care ți le poate prezenta viața.
  • Creativitate: posibilitatea de a crea cu LEGO este infinită, de la forme de obiecte precum mașini, clădiri, animale, până la figuri pe care tu însuți le inventezi. Ai ocazia să realizezi tot felul de figuri.
  • Beneficiu emoțional: s-a dovedit, de asemenea, că jocul cu culorile și formele te poate ajuta să eliberezi emoțiile negative și, în același timp, îți permite să recâștigi energia pozitivă, să îți relaxezi mintea și să rămâi calm în perioadele de stres.

Așadar, LEGO a devenit un joc tradițional de-a lungul istoriei și se tot descoperă contribuții și beneficii pe care le poate aduce celor care îl folosesc. Dacă cauți să-ți sporești abilitățile mentale și manuale, cu siguranță un joc de LEGO este o opțiune excelentă care te va ajuta și pe tine. poți , de asemenea, să împărtășești jocul cu prietenii sau familia, și astfel să îmbunătățești relațiile personale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult