Scandal online: joc pentru fete între 9 şi 16 ani cu scenarii de 18+

Scandal online: joc pentru fete între 9 şi 16 ani cu scenarii de 18+

Îţi aduci aminte de Tamagotchy, companionul digital ce ţinea cu succes locul unui animăluţ real? Lucrurile s-au schimbat între timp, iar jocurile din ziua de azi au ajuns să stârnească controverse şi scandaluri. Ce-i drept, simularea a devenit mult prea realistă pentru un copil, mai ales când e vorba să aibă grijă de propria persoană.

Miss Bimbo este un joc online pentru fete cu vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani. Fiecare participantă îşi creează o păpuşă reprezentativă pe care trebuie să o îngrijească şi să îi dezvolte caracterul luând anumite decizii. Doar că de la un anumit punct, lucrurile deviază în afara sferei copilăriei şi tind mai degrabă către jocurile pentru adulţi. Iată cum:

Nivelul 7: După despărţirea de prieten, datorită depresiei, ajungi să mănânci foarte mult. Trebuie acum să urmezi o dietă şi să ai o greutate sub 60 Kg.

Nivelul 10: sezonul bikinilor se apropie şi trebuie să atragi atenţia pe plajă.

Nivelul 11: “Bigger is better”. Fă-ţi o operaţie de mărire a sânilor.

Nivelul 17: Intră în graţiile unui miliardar şi fă-l să se îndrăgostească de tine. Şi aşa mai departe…

Miss Bimbo

Reacţiile din partea părinţilor nervoşi nu au întârziat să apară. Ei au acuzat producătorii că scenariile din joc influenţează negativ psihicul fetelor, care mai târziu vor avea astfel de aspiraţii. Producătorii au spus însă că nu este nicio problemă, căci toate faptele şi deciziile din joc vor avea loc în viaţa reală. Corect, atunci de ce să nu prezinte în amănunt şi actul sexual, oricum se va produce la un moment dat?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News