Tencent va folosi recunoaștere facială în jocuri video pentru a bloca copiii care se joacă noaptea

07.07.2021
Tencent va folosi recunoaștere facială în jocuri video pentru a bloca copiii care se joacă noaptea

Tencent, una dintre cele mai mari companii chineze din domeniul software, anunță că va implementa în jocurile sale din China recunoaștere facială pentru a împiedica copiii să se joace noaptea și pentru a le limita timpul de joc, în concordanță cu o lege din 2019. Astfel, în timpul jocului, utilizatorii vor fi fotografiați folosind camera smartphone-ului și dacă au depășit cele 90 de minute pe zi sau ora 22:00 și sunt minori, accesul la joc le va fi restricționat.

Jocurile Tencent vor recunoaște fețele copiilor și le va opri accesul

Legislația care împiedică copiii să se joace mai mult de o oră și jumătate și în afara intervalului 8-22 a intrat în vigoare încă din 2019. Această lege impune și o limită de cheltuit în jocuri de către minori, pentru a evita situații în care aceștia fac multe tranzacții fără acordul părinților. Pentru a diferenția adulții de minori, cei care se joacă pe mobil în China trebuie să își înregistreze fața și numele real. Astfel, sistemul de recunoaștere facială poate să identifice corect minorii și să îi blocheze.

Chiar dacă minorii au astfel de restricții, inclusiv adulții sunt supuși anumitor restricții generale. De exemplu, sunt interzise jocuri care includ conținut sexual, care includ violență explicită, sânge sau jocuri de noroc. Desigur, libera exprimare în jocuri este interzisă, mesajele pe teme sensibile fiind automat cenzurate.

Sistemul Midnight Patrol, așa cum îl numește Tencent, este doar următorul nivel al aplicării legii. Acesta nu doar că detectează și blochează utilizatorii minori în afara orelor permise, dar poate identifica și adulți care se joacă excesiv, iar acest lucru le-ar putea afecta profilul de „credite sociale” implementat de China. De altfel, adulții care nu pot fi identificați cu recunoaștere facială vor fi tratați drept minori și vor avea accesul limitat până când nu oferă o fotografie și numele complet pentru identificare. În cazul unor rezultate greșite ale verificării, adulții își pot debloca imediat jocul trimițând o nouă fotografie.

Cei mai nemulțumiți sunt însă tinerii care au terminat liceul și sunt considerați adulți, dar care nu au împlinit încă 18 ani, întrucât sunt limitați de la jocuri și sunt considerați minori chiar dacă mai au doar câteva luni până devin majori.

60 de jocuri Tencent de la vor fi incluse în acest program, dar League of Legends, nu va fi printre acestea.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult