The Elder Scrolls V: Skyrim, review în premieră pentru România

09.12.2011
The Elder Scrolls V: Skyrim, review în premieră pentru România

Dacă pentru unii oameni, 11.11.2011 a fost ziua în care se sfârşea lumea, pasionaţii de jocuri au avut numai motive de bucurie, pentru simplul motiv că în acea zi a apărut Skyrim.

Skyrim, al cincilea titlu din seria The Elder Scrolls, este un joc cu adevărat imens. De fapt se poate spune că are quest-uri infinite, cu poveşti simpatice, surprinzătoare, scârboase sau revoltătoare.

În comparaţie cu jocurile mai vechi din seria Elder Scrolls, Skyrim aduce modificări de gameplay (în direcţia simplificării), dar pur şi simplu nu pot scăpa de sentimentul că Bethesda se repetă. Într-un fel, este exact ce a făcut Blizzard cu StarCraft II. E practic acelaşi joc, dar cu faţă tridimensională şi unităţi machiate şi transformate, plus o poveste peste. Asta nu înseamnă că e o abordare greşită sau criticabilă în esenţă, până la urmă nu are rost să strici ceva ce merge foarte bine.

Cât despre povestea principală, eroul (sau eroina, om, pisică, orc, ai 11 rase la dispoziţie) se dovedeşte a fi un personaj special, „dragonborn”: sufletul lui este al unui dragon, ceea ce îi dă posibilitatea nu doar de a omorî dragoni, dar să le şi absoarbă puterile, acestea formând unul dintre sistemele nou-introduse în gameplay. Aproape decapitat, dar salvat de (in)oportuna apariţie a unui dragon, eroul are de ales între două facţiuni, clasicii imperialişti sau şi mai clasicii rebeli.

Citeşte mai departe primul review românesc pentru The Elder Scrolls V: Skyrim, pe Go4Games.ro

The Elder Scrolls V: Skyrim

Urmărește Go4IT.ro pe Google News