Top jocuri Android gratis pentru telefonul tău

Top jocuri Android gratis pentru telefonul tău

Când vine vorba de jocuri gratis de Android, majoritatea rulează decent chiar şi pe telefoane ieftine, producătorii având grijă să optimizeze păstrând lucrurile simple şi distractive, garantând astfel compatibilitatea cu un număr cât mai mare de telefoane. Situaţia nu se schimbă prea mult nici când luăm în vizor secţiunea rezervată pentru jocuri plătite din magazinul Google Play, majoritatea fiind jocuri de care ne putem bucura chiar şi folosind telefoane de generaţie mai veche.

Top jocuri Android gratis pentru telefonul tău

Iată doar câteva dintre jocurile de Android ce merită încercate, disponibile pentru download în magazinul Google Play:

War of Nations – joc de strategie MMO pentru Android

Îţi plac jocurile de strategie pentru PC şi ai vrea să încerci ceva similar şi pe tabletă sau smartphone? Atunci War of Nations ar putea fi exact pe gustul tău.

War of Nation este un joc gratis pentru Android care-ţi permite să construieşti armate şi să porneşti la război cu ruşii, chinezii, şi alte naţiuni la alegere pe care să le cucereşti şi să le subjugi voinţei tale. Acţiunea se desfăşoară într-o lume virtuală gigantică, luptând împotriva altor jucători ce participă la sesiuni multiplayer. Vei avea ocazia să-ţi construieşti baze militare, să antrenezi soldaţi şi să desfăşori armate gigantice pe câmpul de bătălie. Suplimentar, te poţi alătura altor jucători formând alianţe prin care să coordonezi atacuri strategice împotriva inamicilor, câştigând noi resurse şi teritorii.

GT Racing 2: The real Car Experience – jocuri cu maşini de curse

Unul dintre cele mai reuşite jocuri Android gratis cu maşini, GT Racing 2 pune la dispoziţie 67 maşini de curse şi 13 trasee. Selecţia conţine maşini celebre produse de Ferrari , Mercedes-Benz, Dodge, Nissan, Audi, Ford şi alţii. Modurile de joc includ Classic Races, Duel, Knockout şi Overtake, împărţind 1400 curse diferite.

La fel ca jocurile pentru consolă şi PC, GT Racing 2 plasează acţiunea într-un mediu 3D complet interactiv şi bine detaliat.

Real Racing 3 – jocuri Android cu maşini

Unul dintre cele mai avansate jocuri cu maşini pentru Android, Real Racing 3 se poate lăuda cu grafică 3D comparabilă titlurilor pentru consolă, pusă în valoare cu o selecţie impresionantă de 70 maşini şi 22 replici după circuite reale de curse. Colecţia de maşini include modele Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mercedes-Benz, Bugatti şi Audi, toate modelate în cele mai mici detalii.

Real Racing 3 poate fi jucat în sesiuni Time Trial, Ghost Challenge şi Time Shifted Multiplayer, comparând timpii obţinuţi cu prietenii din reţelele de socializare.

Trebuie ştiut că jocul necesită pentru instalare minim 1.5GB spaţiu de stocare disponibil.

Cut the Rope 2 – download joc Android gratis

Ajuns deja la a doua versiune şi complet gratuit, Cut the Rope 2 este un joc de Android ce poate da dependenţă. Ca jucător vei lua parte la curse cu obstacole ce-ţi pun la încercare îndemânarea şi provocări dintre cele mai distractive.

Chiar dacă nu foarte sofisticată din punct de vedere al complexităţii, grafica jocului este reuşită şi variată, fiecare puzzle având propriul său decor.

Tennis 3D –  joc Android gratis cu efecte fizice 3D

Tennis 3D este un joc pentru Android dedicat fanilor sportului cu acelaşi nume. Interacţiunea se face alunecând degetele pe ecran, obţinând control precis asupra servelor trimise şi mişcările jucătorului pe teren.

Tennis 3D poate fi jucat în sesiuni Quick Play sau modul World Tour, luând parte la 4 turnee de Grand Slam în care vom înfrunta jucători de tenis celebri.

Smash Hit – download jocuri Android

Smash Hit ne poartă într-o lume virtuală foarte spaţioasă şi dinamică, pe care o parcurgem mişcându-ne în deplină armonia cu sunetul şi muzica, zdrobind tot ce ne iese în cale. Jocul solicită concentrare şi viteză de reacţie, labirintul din cristal pe care îl parcurgem fiind în continuă mişcare şi plin de capcane pe care să le evităm.

Muzica şi efectele audio diferă de la un nivel la altul, afectând mişcarea obstacolelor pe care trebuie să le depăşim. Smash Hit pune la dispoziţie aproximativ 50 camere cu obstacole în 11 lumi diferite.

Swap The Box – jocuri puzzle pentru Android

Swap The Box este un joc de Android pe bază de puzzle-uri. Suntem purtaţi prin 96 nivele cu grade variate de dificultate şi 4 scene diferite. Captivant şi distractiv fără a solicita efort deosebit, Swap The Box este un joc Android numai bun de parcurs în timp ce aşteptăm în staţia de autobuz, sau la coada interminabilă de la Direcţia de Taxe şi impozite.

DiceTris+, un altfel de Tetris

Gândit pentru a fi jucat în echipe de până la 4 jucători, DiceTris+ este un joc de Android pe cât de simplu, pe atât de interesant. Prezentat drept o versiune mai evoluată de Tetris, jocul ia forma unui puzzle compus din piese cu diferite forme, pe care trebuie să le plasăm într-o ordine care să permită folosirea cât mai eficientă a spaţiului disponibil. Pentru a fi savurat pe deplin, DiceTris+ trebuie jucat în echipe de 2-4 jucători.

Jewels Saga – jocuri de Android gratis

Ajuns la stadiu de epidemie, cu victime uşor de depistat în majoritatea autobuzelor şi trenuri de metrou, Jewels Saga şi varianta sa mai uşoară Candy Crush Saga pot fi considerate variante mai colorate şi mai variate a celebrului Tetris. La fel ca şi acesta, Jewels Saga te poate face să joci până pierzi complet noţiunea timpului, oprindu-te doar când telefonul mobil decide singur să ia  o pauză afişând mesajul baterie descărcată.

Solicitând gândire strategică şi viteză de reacţie bună în provocările contra cronometru, Jewels Saga ne lasă să ne perfecţionăm abilităţile în 150 nivele cu diferite grade de organizare şi complexitate.

Clash of Clans – joc de Android gratis

Clash of Clans este un joc de strategie în care te lupţi cu milioane de alţi jucători conectaţi online. Vei avea propriul tău sat şi antrena trupe pentru război împotriva clanurilor rivale. În funcţie de preferinţe, te poţi alătura clanurilor de Barbari, Vrăjitori războinici, Dragoni şi alţi războinici măreţi.

Odată intrat, vei câştiga reputaţie şi urca în ierarhie cu fiecare bătălie câştigată. Alternativ, poţi fonda propriul tău clan şi invita alţi jucători să şi se alăture, luptând pentru dominaţie asupra tărâmurilor din joc.

Asphalt 8: Airborne – jocuri Android gratis

Legile fizicii şi gravitaţia nu au ce căuta aici. Asphalt 8: Airborne este un joc cu maşini de curse în cel mai pur stil arcade, care-ţi solicită îndemânarea cu sărituri acrobatice şi provocări dintre cele mai diverse.

Asphalt 8: Airborne oferă o selecţie impresionantă de 47 maşini celebre, printre care Lamborghini Veneno, Bugatti Veyron, Ferrari FXX şi Pagani Zonda R. Ai de ales între 9 decoruri diferite, printre care Veneţia, Guyana Franceă, Islanda şi Deşertul Nevada.

Dacă mai aveţi sugestii cu jocuri de Android care ar fi trebuit să fie incluse în acest clasament, nu ezitaţi să le împărtăşiţi cu noi folosind secţiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, am vrea să aflăm care sunt pentru voi cele mai bune jocuri Android, pe care  le-aţi recomanda şi altora.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult