Un pilot de Formula E a fost descalificat după ce un gamer a condus în locul lui

25.05.2020
Un pilot de Formula E a fost descalificat după ce un gamer a condus în locul lui

Pilotul german de Formula E Daniel Abt a fost descalificat dintr-o competiție de esports și amendat cu 10.000 de euro după ce a pus pe altcineva să îi piloteze vehiculul virtual. Ulterior, tânărului de 27 de ani i-au fost luate toate punctele câștigate în competiția online.

Rivalii au început să bănuiască că ceva nu este în regulă după ce Abt a terminat pe locul al doilea sesiunea de calificări din Race at Home Challenge, transmite Reuters. Cea mai bună plasare a lui fusese înainte locul 15. În urma unei anchete s-a descoperit că cel care a pilotat a fost Lorenz Hoerzing, un gamer care participă la o competiție similară.

Abt participa la o videoconferință ținută pe Zoom în timpul cursei, dar fața nu i se vedea bine din cauza microfonului și a altor echipamente.

Formula E a verificat adresele IP și a constatat că vehiculul era pilotat de Hoerzing, un gamer profesionist în vârstă de 18 ani. Acesta concurează în FE Challenge. Hoerzing a fost dat afară din competiția respectivă și a pierdut titlurile câștigate până acum.

Nu toată lumea s-a supărat pe Abt

Liderul din competiția reală Formula E, portughezul Antonio Felix da Costa, nu a fost deranjat de isprava lui Abt. „Este doar un joc, băieți. Cu toții îl știm pe Daniel ca pe un tip hazliu și care face glume…”, a scris el pe Twitter.

Race at Home Challenge este o competiție online care le oferă o activitate piloților și fanilor de Formula E în timpul pandemiei COVID-19. În competiție sunt strânse fonduri pentru UNICEF. Cei care participă folosesc simulatorul rFactor2. Piloții de Formula E sunt obligați să folosească același software și echipament standardizat.

În Formula E sunt folosite monoposturi cu motoare electrice. Abt pilotează un bolid Audi.

CITEȘTE ȘI: Doi piloţi au fost amendaţi cu 6.000 de dolari pentru că purtau lenjeria intimă greşită

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult