Viitorul sună incredibil: te vei întrece cu piloţii din F1, de acasă

19.06.2008
Viitorul sună incredibil: te vei întrece cu piloţii din F1, de acasă

Ca împătimit al curselor de Formula 1, sunt sigur că măcar o dată ţi-ai dorit (deşi ai realizat că totul e un vis) să te întreci pe circuit cu liderii “Marelui Circ”, nume cu ecou precum Alonso, Hamilton sau Raikkonen. Am veşti bune pentru tine şi pentru toţi fanii curselor de viteză: compania iOpener Media a reuşit să dezvolte o tehnologie bazată pe GPS care preia informaţiile live dintr-o întrecere auto sau moto şi o aduce prin Internet chiar în casa ta, pe consolă (despre PC nu s-a specificat nimic). Acurateţea este foarte bună, sistemul fiind capabil să determine coordonatele maşinilor din cursă cu o eroare de +/- 30 cm. Formula 1

Tehnologia urmează să fie integrată în viitoarele jocuri, dar nu de iOpener ci de către alţi dezvoltatori. Iniţiativa merită toate aprecierile. Imaginează-ţi că vei avea ocazia să-ţi măsori abilităţile cu profesionişti adevăraţi, nu cu o inteligenţă artificială plină de buguri şi stereotipuri. Desigur, interacţiunea fizică dintre maşini va avea efect doar asupra ta, concurenţii neputând fi afectaţi nici pe circuitul real, nici în cadrul transmisiei virtuale. Aici intervine un mic inconvenient – dacă de exemplu acroşezi o maşină, doar tu vei avea de suferit. Pentru a câştiga cursa, trebuie să eviţi orice fel de contact. Va fi extrem de dificil, mai ales că piloţii care vin din spate nu ţin cont de existenţa ta şi te vor spulbera dacă nu eşti atent.

Dar prea mult comentez eu, mai întâi să apară jocul care să ne demonstreze veridicitatea acestei tehnologii, iar apoi va fi destul loc pentru întrebări şi nelămuriri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News