YouTube ar putea lansa Playables, o zonă de gaming bazată pe tehnologia defunctului serviciu Stadia

27.06.2023

După câțiva ani în care Google încerca să facă planurile sale pentru zona de gaming foarte serioase, compania a închis serviciul de streaming Stadia și a returnat banii celor care au cumpărat hardware sau software pe platforma sa. Totuși, există o șansă ca tehnologia din spatele platformei să nu dispară complet, mai ales acum când se așteaptă ca streaming-ul de jocuri să crească în următorii câțiva ani. Google pare să pregătească o componentă de gaming pe YouTube, unde s-ar putea să putem rula jocuri prin streaming din cloud folosind vechea infrastructură Stadia.

S-ar putea să vedem jocuri direct pe YouTube în browser sau pe mobil

Informații raportate de Wall Street Journal sugerează că Google pregătește lansarea Playables, o nouă componentă în cadrul YouTube, care ar oferi acces la jocuri direct în browser sau pe mobil prin intermediul streaming. Desigur, aceste jocuri nu par a fi titluri AAA, așa cum încerca Stadia să vândă pe platforma sa, ci mai degrabă jocuri simple, pe care să le accesezi rapid și pe care să le poți lăsa rapid pentru a face altceva.

Având în vedere că planul de a vinde jocuri „premium” la prețuri mari nu a funcționat, cel mai probabil, noua componentă Playables ar putea adopta monetizare în regim free-to-play, adică ori jocuri susținute cu reclame, așa cum vedem în clipurile de pe YouTube, ori prin microtranzacții pentru accesarea conținutului blocat.

În prezent YouTube Playables este în teste în cadrul echipelor interne de la Google, iar compania refuză să ofere detalii pe baza acestor informații. Totuși, reprezentanții Google menționează că gamingul este un domeniu important pentru companie, dar nu au nimic de anunțat în acest moment.

Jocul folosit pentru teste este Stack Bounce, în care trebuie să distrugi pătrățele colorate folosind o bilă de pe o platformă mobilă din partea de jos a ecranului. Acesta este deja un joc de mobil disponibil în Google Play Store, ceea ce confirmă că Google nu mai încearcă să activeze în zona de gaming de PC sau console.

sursa: WSJ

Citește și Știrile Go4it: Primul motor de mașină pe amoniac. Un mit despre iOS, spulberat. Unde nu e bine să folosești spray WD-40

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult