3 lucruri pe care nu știați că le puteți face cu un laptop Apple

31.03.2021
3 lucruri pe care nu știați că le puteți face cu un laptop Apple

Fie că sunteți nou în lumea Mac sau sunteți un utilizator avid de ani de zile, există o mulțime de mici trucuri și comenzi rapide pe care mulți oameni nu le știu, ceea ce vă poate face experiența cu aceste dispozitive mai productivă. Și ce moment mai bun pentru a învăța câteva lucruri noi care vă ușurează viața virtuală, acum că majoritatea oamenilor sunt blocați în interior din cauza coronavirusului și a carantinelor?

Nu contează dacă rulați MacOS Catalina sau o versiune anterioară a sistemului de operare (totuși, ar trebui să descărcați Catalina din mai multe motive) – puteți totuși să faceți toate aceste lucruri simple pentru a rămâne organizat și a obține mai mult pe orice Apple laptop: MacBook Pro, MacBook Air, iMac sau Mac Pro.

Iată 3 lucruri pe care poate nu ați știut că le poate face Mac-ul dvs. De asemenea, ar trebui să verificați unele dintre cele mai bune caracteristici ascunse ale Mac-ului despre care este posibil să nu știți și cum să configurați un nou utilizator pe Mac-ul dvs. dacă partajați un dispozitiv.

1. Transformați folderele desktop în emoji

Faceți mai ușor diferențierea icoanelor din folderul desktop (și chiar mai distractivă) transformând fiecare folder în emoji-urile la alegere. Iată cum se face:

  1. Creați un folder pe desktop făcând clic pe Fișier> Dosar nou.
  2. Efectuați o căutare Google Image pentru emoji-urile dorite.
  3. Trageți imaginea dorită pe desktop.
  4. Faceți dublu clic pe imagine pentru a o deschide în Previzualizare.
  5. Pentru a face imaginea transparentă, apăsați pictograma de marcare (arată ca o baghetă magică), faceți clic pe fundalul imaginii astfel încât să apară un contur în mișcare în jurul ei și faceți clic pe Editare> Tăiere.
  6. Faceți din nou clic pe pictograma de marcare și faceți clic și trageți o casetă în jurul emoji-ului.
  7. Faceți clic pe editare, selectați toate. Apăsați tastele Command + C.
  8. Reveniți la folderul original pe care l-ați creat pe desktop și faceți clic dreapta pe el.
  9. Faceți clic pe Obțineți informații.
  10. În ecranul care apare, faceți clic pe pictograma folderului albastru și apăsați Command + V. Ar trebui să vedeți emoji-ul ales.

2. Ocoliți și resetați parola când sunteți blocat

Ați uitat parola Mac-ului? Nu vă faceți griji – MacOS are două modalități ușoare și integrate de a vă conecta din nou la laptopul dvs.

Modul de recuperare:

  1. Opriți computerul Mac.
  2. Apăsați și mențineți apăsată tasta Command + R, apoi apăsați butonul de alimentare. Țineți apăsat Command + R până când vedeți o bară de progres care apare sub sigla Apple pe ecran. Mac-ul dvs. va fi acum în modul de recuperare.
  3. În bara de meniu, faceți clic pe Utilitare> Terminal. Va apărea o fereastră. Tastați „resetpassword” ca un singur cuvânt, fără ghilimele și apăsați Return.
  4. Închideți ferestrele Terminalului și veți găsi instrumentul Resetare parolă. Veți vedea o listă cu toate conturile de utilizator de pe computerul dvs. Mac – dacă resetați parola contului dvs., va trebui să setați una nouă și pentru orice alt utilizator.

ID-ul Apple:

  1. După ce ați introdus greșit parola de utilizator de câteva ori, s-ar putea să fiți întrebat dacă doriți să o resetați cu ID-ul dvs. Apple. Sau puteți face clic pe pictograma semnului întrebării din câmpul de text al parolei, urmată de pictogramă, pentru a apela același proces.
  2. Introduceți adresa de e-mail și parola ID-ului dvs. Apple. O alertă pop-up vă va informa că va fi creat un nou Keychain care vă stochează parolele. Faceți clic pe OK.
  3. Urmați restul instrucțiunilor pentru a crea o nouă parolă pentru contul dvs. de utilizator.

3. Efectuați calcule și conversii valutare în Spotlight

Spotlight este una dintre cele mai subevaluate caracteristici Mac – atunci când știți cum să îl folosiți, este un instrument util pentru a vă deplasa mai repede pe computer și fără a folosi mouse-ul. De exemplu, puteți utiliza Spotlight ca și calculator și pentru conversii valutare.

Pentru a deschide Spotlight, faceți clic pe pictograma lupă din partea stângă sus a barei de meniu sau atingeți Command + Bara de Space de pe tastatură. Pentru a-l utiliza ca calculator, tastați pur și simplu ceea ce doriți să calculați în bara de căutare (de exemplu, „919 + 1246/2”) și răspunsul va apărea ca rezultat al căutării, pe care îl puteți copia și lipi.

Pentru a utiliza Spotlight ca și convertor valutar, tastați suma pe care doriți să o convertiți, cu simbolul său valutar (de exemplu, 100 USD sau 100 GBP), iar rezultatele căutării vor afișa ratele de conversie în diferite monede, cu date extrase de la Yahoo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult