Acer a anunţat Aspire R11, un ultraportabil 2-în-1 cu ecran de 11″ şi preţ accesibil

14.05.2015
Acer a anunţat Aspire R11, un ultraportabil 2-în-1 cu ecran de 11

Compania Acer şi-a îmbogăţit oferta de laptopuri ultraportabile cu un nou model, proaspăt anunţatul Aspire R11 oferind un ecran cu diagonală de 11,6”, un sistem de răcire pasiv şi un design 2-în-1 cu deschidere de 360 de grade la un preţ accesibil.

Aspire R11 este primul laptop Acer care foloseşte o balama cu o deschidere de 360, o soluţie popularizată de gama Yoga de la Lenovo care permite transformarea rapidă a unui laptop într-o tabletă de mari dimensiuni sau într-un stand multimedia. Având o greutate de 1,58 kilograme, Aspire R11 nu este cel mai uşor laptop convertibil din gama de 11”, însă este suficient de uşor pentru a nu deveni obositor.

Fabricată din material plastic, carcasa se mândreşte cu un model gravat cu laser care imită o suprafaţă textilă, acestea urmând să fie disponibilă în două versiuni de culoare: alb şi bleu.

Acer Aspire R11 oferă un ecran cu diagonală de 11,6”, rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi iluminare de fundal. Deoarece sistemul este unul cu preţ scăzut, nici restul configuraţiei hardware nu impresionează. Laptopul va oferi procesoare Intel Pentium sau Intel Celeron din generaţia Braswell, succesoarea recent anunţată a generaţiei Bay Trail, o memorie RAM cu o capacitate de cel mult 8 GB şi unitate de stocare HDD cu o capacitate de cel mult 1 TB. Datorită utilizării unor procesoare Intel cu consum energetic redus, Acer a putut utiliza un sistem de răcire pasiv.

Deşi este ieftin şi compact, Aspire R11 are dotări destul de bune. Ultraportabilul oferă astfel un port USB 3.0, un port USB 2.0, conector Ethernet, ieşire video HDMI, o cameră Web, Wi-Fi 802.11 b/g/n şi un sistem audio care se laudă cu un răspuns în frecvenţă bun. Bateria promite o autonomie de opt ore.

Acer Aspire R11 va fi disponibil în România începând de la jumătatea lunii iulie la un preţ de 1699 de lei. Cu această ocazie, Acer a anunţat şi disponibilitatea locală a portabilelor hibride Switch 10 şi Switch 10E, despre care am vorbit deja, acestea urmând să sosească pe plan local la sfârşitul lunii iunie cu preţuri de 1899, respectiv 1399 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News