Acer Aspire E 15 Review

27.11.2015
Acer Aspire E 15 Review
Prezentare şi specificaţii

Parte din gama de buget a producătorului Acer, Aspire E 15 (E5-522-85E1) este motorizat de platforma AMD Carizzo şi vine livrat cu sistemul de operare Windows 10 sau Linux, în funcţie de bugetul disponibil.

Promovat drept un laptop accesibil pentru acasă şi la birou, modelul se face remarcat prin designul sobru, realizat cu suprafeţe din plastic texturat ce imită aspectul de piele naturală, mascând cu mai mult sau mai puţin succes urmele de amprente şi murdărie.

Acer Aspire E 15 Review

Descriere

Optimizat pentru confort, Aspire E 15 vine într-o carcasă nu tocmai compactă, cu ecran de 15,6˝ încadrat cu o ramă destul de groasă şi corpul înălţat până la aproape 3 cm deasupra mesei de birou. Avantajul este că suportul pentru palme permite lucrul confortabil la redactarea documentelor lungi, iar touchpad-ul cu dimensiuni apreciabile permite mişcări ample în interfaţa aplicaţiilor şi sistemul de operare.

Profitând de spaţiul generos, tastatura de tip chiclet ne ajută cu taste bine diferenţiate şi grup de taste numerice, numai bun pentru introducerea datelor în documente Excel. Tastele au cursă medie şi oferă o senzaţie plăcută la apăsare, singurul aspect de obiectat fiind tasta Space cam zgomotoasă. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre cele două taste pentru click stânga/dreapta, integrate sub touchpad. Suprafaţa touchpad-ului poate fi folosită inclusiv pentru comenzi prin gesturi şi comenzi tap-to-click, compensând parţial pentru lipsa unui ecran cu interfaţă touch.

Carcasa este fabricată integral din plastic şi din păcate nu foarte solidă, capacul aplicat peste spatele ecranului flexând destul de mult la apăsare. În schimb, finisajele puţin pretenţioase sunt uşor de întreţinut, rezistente la uzură şi pot ascunde cu uşurinţă eventuale zgârieturi ce pot surveni în timpul transportului.

Potrivit mai mult pentru masa de birou, decât ca partener de călătorie, Aspire E 15 vine echipat cu un ecran HD de 15.6˝ cu finisaj lucios. Lăsând la o parte rezoluţia 1366×768 pixeli, cam mică pentru diagonala de 15:6˝, ecranul glossy este incomod de folosit în spaţii cu surse puternice de lumină ambiante. Altfel, ecranul foarte bine iluminat oferă o calitate rezonabilă a imaginii, chiar dacă unghiurile de vizibilitate, specifice panourilor cu tehnologie TN, sunt cam restrictive pe verticală.

Acer Aspire E 15 oferă difuzoare stereo poziţionate sub restpad, webcam cu microfon pentru sesiunile de videoconferinţă, inscriptor CD/DVD, Card Reader, doi conectori USB 3.0, ieşiri HDMI şi VGA, respectiv conector Gigabit LAN şi modul WiFi N pentru acces la internet.

 

Acer Aspire E 15 – detalii tehnice

  • Nume model: E5-522-85E1
  • Ecran: 15.6”, TN, 1366 x 768 pixeli, glare
  • CPU: AMD A8-7410 APU (2,2 GHz nominal, 2,5 GHz Boost), quad-core
  • GPU: Radeon R5
  • GPU dedicat:  nu
  • RAM: 4 GB DDR3 (3,46 GB utili)
  • HDD: 500 GB
  • SSD: nu
  • Unitate optică: CD/DVD-RW
  • Reţea: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Conectori: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, SD Card Reader, HDMI, VGA, ieşire pentru căşti
  • Sistem de operare: Linux/Windows 10
  • Baterie: Li-Ion 4 celule
  • Dimensiuni: 381.6 x 24.9 – 29.2 x 256 mm
  • Greutate: 2,4 kilograme
  • Altele: tastatură chiclet cu grup de taste numerice, webcam HD, difuzoare stereo
  • Preţ: 1899 Lei

 

La interior, Aspire E 15 ascunde o platformă AMD cu procesor A8-7410 pe 28nm, conţinând CPU quad-core la 2.2 GHz (până la 2.5 GHz în mod Turbo) şi GPU Radeon R5. Configuraţia este completată cu 4 GB memorie RAM (3.46 GB disponibili pentru sistemul de operare) şi un hard disk de 500 GB. Căldura generată de procesor şi componentele aflate la interior este evacuată prin lateral-stânga, fantele de aerisire dimensionate generos şi ventilatorul surprinzător de puternic reuşind să păstreze temperaturile în limite confortabile pe întreaga suprafaţă a carcasei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult