Acer Aspire V 15 Review

12.04.2016
Acer Aspire V 15 Review
Prezentare

Brand asociat până nu demult doar cu laptopuri de buget, Acer si-a creat o reputaţie solidă şi la gama high-end, unde impresionează cu portabile pentru gaming ca Predator 17, dar şi laptopuri pentru divertisment cum este modelul de faţă.

Descriere

Potrivit pentru acasă şi la birou, Aspire V 15 (V5-591-74VR) integrează componente puternice într-un pachet subţire şi uşor de transportat, cu design simplu dar finisaje de bună calitate. Dintre acestea, cel mai distinctiv este capacul „Patterned Aluminum Cover” realizat cu un model texturat care reflectă lumina în funcţie de cum este privit. Restul carcasei a primit un tratament mai puţin luxos, restpad-ul şi zona tastaturii oferind doar finisaje care imită metalul şlefuit, trecând la plastic negru uşor de curăţat pentru partea de jos.

Aspire V 15 oferă trei conectori USB şi unul LAN, ieşiri HDMI şi VGA, respectiv jack-uri de 3.5 mm pentru căşti şi microfon poziţionate la lateralul carcasei. Tot în lateral, pe partea stângă, găsim fanta de evacuare a sistemului de răcire. Cu toate că nu include foarte multe porturi de expansiune, ce se găseşte aici este suficient pentru activităţile zilnice. Ridicând ecranul putem vedea o tastatură de dimensiuni normale, cu tot cu numpad, oferind iluminare LED sub fiecare tastă şi un trackpad cu dimensiuni apreciabile, care integrează butoanele pentru click stânga/dreapta sub suprafaţa touch.

Ecranul de 15.6” este încadrat cu o ramă destul de lată, realizată din plastic negru şi fără mari pretenţii la partea de design. Potrivit pentru orice scenariu de utilizare, ecranul Full HD a primit un filtru anti-glare, excelent pentru eliminarea reflexiilor ambiante.  Devenită inutilă pentru cei mai mulţi dintre noi, unitatea CD/DVD a fost eliminată, reducând astfel din greutatea finală şi eliberând spaţiu pentru alte componente, cum ar fi dispozitivul SSD care suplimentează HDD-ul clasic.

Experienţa în utilizare

În ciuda faptului că vorbim despre un computer realizat în totalitate din plastic, acesta este construit foarte bine şi este ferit de problemele de asamblare sau îmbinare a componentelor.

Tastatura este confortabilă, cu spaţiere bine aleasă şi butoane aderente având cursă medie la apăsare. Durează puţin pentru a-ţi adapta stilul de tastat, gruparea tastelor fiind ceva mai înghesuită decât la un PC desktop, însă după acomodare redactarea documentelor este foarte conortabilă. Tastele sunt iluminate permanent de LED-uri albe, atât timp cât laptopul este conectat la adaptorul AC. Iluminarea poate fi pornită manual folosind combinaţia de taste FN+F9, însă nu avem şi setări de intensitate.

În schimb, touchpad-ul este dezamăgitor. Realizat dintr-un plastic mat, acest alunecă suficient de uşor şi are precizie bună, însă butoanele fizice integrate sub acesta sunt greu de apăsat şi cam zgomotoase.

Aspire V 15 (V5-591-74VR) vine cu un ecran Full HD, însă avem de-a face cu un panoul TN mai degrabă modest, bine iluminat dar restrictiv în ce privinţa unghiurilor de vizibilitate. Cu backlight-ul setat la 60% poţi lucra liniştit într-un mediu office cu lumină artificială, iar faptul că ecranul este protejat de un strat anti-glare îl ajută în lumină naturală. Culorile redate sunt destul de plăcute, însă calibrarea din fabrică nu este cea mai bună, gri-ul listelor de meniuri apărând cu o tentă albăstruie uşor sesizabilă. Din fericire acest aspect este uşor corectabil din setările driverului video.

Cele două difuzoare stereo poziţionate sub rest-pad fac treabă destul de bună, redând sunet clar şi nedistorsionat, dar cam sărac la gama frecvenţelor joase. Pentru o experienţă optimă la vizionarea de filme, recomand însă un set de căşti.

 

Părţi pozitive

Configuraţie puternică
Autonomie mulţumitoare
Suficientă memorie RAM şi spaţiu de stocare

Părţi negative

Ecranul putea fi mai bun
Sistem de răcire cam zgomotos

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult