Acer lansează notebook-ul Predator X şi PC-ul Predator G1, pregătite pentru realitatea virtuală

22.04.2016
Acer lansează notebook-ul Predator X şi PC-ul Predator G1, pregătite pentru realitatea virtuală

Acer a anunţat noi modele de notebook-uri şi desktop-uri din seria de gaming Predator, capabile să redea conţinut VR pe dispozitivele dedicate de la Oculus, HTC Vive, OSVR şi StarVR.

Laptopurile Acer Predator 17 X folosesc a 6-a generaţie de procesoare Intel Core i7-6820HK şi soluţia grafică NVIDIA GeForce GTX980, punând puterea specifică sistemelor desktop pe dispozitive portabile. Cu opţiunea de overclocking, utilizatorii pot creşte frecvenţa procesorului până la  4.0GHz, dar şi a plăcii grafice până la 1310MHz, respectiv la 3.7GHz pentru memoria video.

“Noile sisteme Predator sunt concepute să furnizeze clienţilor experienţe extraordinare de gaming şi VR nu doar pentru divertisment, ci şi în mediul profesional. Acer vrea să le ofere clienţilor instrumentele necesare atât pentru lucru şi divertisment”, a declarat Jerry Kao, preşedintele diviziei IT la Acer. 

Pentru o experienţă completă, conţinutul este redat pe ecrane IPS de 17,3” cu G-SYNC, disponibile în versiune FHD (1920 x 1080) sau UHD (4K – 3840 x 2160).

Dispozitivele au memorie DDR4-2133 şi o soluţie de stocare SSD-SATA III RAID 0 sau PCIe NVMe pentru viteze foarte bune de transfer. Killer DoubleShot Pro asigură conexiuni concomitente Ethernet şi Wi-Fi, astfel încât utilizatorii să poată folosi conexiunea Ethernet pentru gaming şi WiFi pentru alte task-uri. Portul Thunderbolt 3 oferă cea mai rapidă şi versatilă conexiune oricărui dispozitiv, display sau dock station, fiind de până la opt ori mai rapid decât USB 3.0 şi de patru ori decât USB 3.1.

Predator 17 X include un sistem de răcire cu trei ventilatoare care maximizează disiparea căldurii şi asigură performanţe maxime în overclocking. Împreună, cele trei ventilatoare optimizează fluxul de aer, în timp ce un sistem de preluare frontal aduce aer rece în sistem.  O camera de vapori utilizată în mod curent pentru servere pentru a le asigura o răcire mai eficientă contribuie, de asemenea, la disiparea căldurii asigurând performanţe mai bune în overcloking. Predator 17 X foloseste ventilatoare cu rotaţie reversibilă, pentru a elimina praful şi a îmbunătăţi disiparea aerului

Acer Predator G1

Desktop-ul Predator G1 (G1-710) se remarcă printr-o portabilitate crescută, fiind uşor de transportat la LAN party-uri de gamerii care nu doresc să se despartă în nicio împrejurare de maşina de luptă preferată.

Predator G1 suportă grafică NVIDIA GeForce GTX (până la Titan X), încorporează a 6-a generaţie de procesoare Intel Core şi are 64GB de memorie DDR4. Pentru a explora universul VR este suficientă conectarea căştii dedicate.

Noul model de desktop Predator include, de asemenea, opţiunea Killer DoubleShot Pro care selectează cea mai rapidă conexiune (Ethernet sau wireless) şi direcţionează traficul prioritar pe respectiva reţea, în timp ce traficul standard este direcţionat către cealaltă. 

Cu suport pentru G-SYNC şi imagine 4K2K Ultra High Definition, Predator G1 funizează imagini de înaltă calitate şi precizie, în timp ce sistemul audio Creative Soundblaster X-Fi MB5 şi suportul audio 7.1 oferă sunet clar.

Predator G1 are un hard disk de până la 4TB (7200 RPM) şi un SSD de până la 512GB, în timp ce portul USB 3.1 type-C de generaţia a doua asigură un transfer ultra-rapid de date.

Monitor Predator Z1

Acer lansează şi o nouă serie de monitoare curbate Predator Z1 cu NVIDIA G-SYNC. Acestea sunt disponibile în versiunile de 31.5”, 30” şi 27”, cu un unghi de curbură 1800R, oferind imaginilor profunzime şi un unghi amplu de vizualizare. 

Modelul de 30 de inchi are un display ultra-wide FHD (2560 x 1080) 1800R cu rezoluţie 21:9 şi  100% acoperire a spectrului de culoare sRGB care, combinat cu un timp de răspuns GTG (gray-to-gray) de 4ms şi până la 200Hz rată de refresh furnizează efecte vizuale incredibil de reale. Nu în ultimul rând, ajustarea culorii pe 6 axe asigură o redare cât mai detaliată a nuanţelor

Preţuri şi disponibilitate

Notebook-urile Predator 17 X vor fi disponibile în Europa din iunie la preţuri de la  2.499 de euro.  La fel şi desktopurile Predator G1, începând de la 1.299 de euro, în timp ce monitorul Z1 va costa de la 599 de euro.  

Citeşte şi Logitech G810 Orion Spectrum: gaming în culori [REVIEW]

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult