Acer: mai puţine tablete şi laptopuri cu Windows, mai multe cu Android şi Chrome OS

09.08.2013
Acer: mai puţine tablete şi laptopuri cu Windows, mai multe cu Android şi Chrome OS

Acum un an, când Microsoft şi-a anunţat intenţia de a intra pe piaţa PC-urilor cu tabletele Surface, Acer a fost una dintre primele companii care şi-a exprimat nemulţumirea. La acea dată, Acer a afirmat că Microsoft îşi va concura proprii săi parteneri tradiţionali, un gest considerat neloial, iar reticenţa adopţiei sistemului de operare Windows 8 şi recesiunea pieţei PC-uri care au survenit  între timp nu au făcut decât să adâncească prăpastia dintre cei doi.

J.T. Wang, managerul şi preşedintele companiei, a afirmat acum două luni că Acer nu va lansa un produs bazat pe Windows RT deoarece platforma nu mai este relevantă pentru consumatori.  După aceasta declaraţie radicală, oficialul companiei a afirmat ieri că, pe lângă inevitabila colaborare cu producătorul celui mai popular sistem de operare x86 pentru platformele PC, compania va căuta platforme software alternative.

Ca urmare a acestei decizii, Acer îşi va reduce portofoliul de tablete şi laptopuri care rulează Windows 8, urmând să lanseze produse noi care vor folosi Android şi Chrome OS. Compania se aşteaptă ca telefoanele, tabletele şi Chromebook-urile să reprezinte 10-12 procente din totalul vânzărilor companiei până la finele acestui an, finalul anului viitor urmând să marcheze o creştere a ponderii acestor produse până la 30 de procente.

Compania Acer a fost lovită cel mai greu de recesiunea de pe piaţa PC-urilor, ultimele statistici arătând o scădere cu 40 de procente a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News