Acer Predator Triton 700: viitorul laptop-urilor de gaming [Hands-On Review]

28.08.2017
Acer Predator Triton 700: viitorul laptop-urilor de gaming [Hands-On Review]
Design, construcţie, ergonomie şi specificaţii tehnice

Linia de laptop-uri de gaming Predator de la Acer a evoluat foarte mult în cei câţiva ani de când a ajuns pe piaţă. De la modele „obişnuite” cu design butucănos şi construcţie din plastic, această gamă atinge odată cu lansarea lui Triton 700 un nou nivel, atât la capitolul design, cât şi la capitolul performanţă portabilă. Dacă până în prezent nu puteam să ne imaginăm un „ultrabook” de gaming, noul laptop Predator de la Acer ne arată viitorul acestei game de produse.

Design, construcţie şi ergonomie

Triton 700 are mai puţine în comun cu linia de produse Predator de până acum şi mai multe cu modelul Predator 21X, lansat la începutul acestui an. În timp ce dimensiunile sale sunt în completă antiteză cu gigantul cu ecran de 21″, modul în care Acer a gândit sistemul de răcire şi în care a construit laptop-ul a fost influenţat de experienţa construcţiei acelui model.

Avem de a face cu un laptop construit integral din metal, cu o simplă bandă de plastic în partea de sus a capacului de la display, care găzduieşte antenele radio pentru WiFi şi Bluetooth şi o ramă din plastic pentru display. Este evident încă din primul moment că Acer a dorit să realizeze un laptop ultraportabil, iar designul metalic, fără prea multe părţi în mişcare a fost singura soluţie pentru un asemenea design.

Odată ce ridici capacul, este destul de evidentă diferenţa între Triton 700 şi restul de computere din gama Predator de la Acer. Tastatura a fost mutată în cea mai de jos parte a computerului, butoanele sale fiind iluminate cu LED-uri RGB. Butoanele tastaturii oferă un click satisfăcător, iar Acer a ales să ofere un layout complet, cu tot cu numpad. Spre diferenţă de Predator 21X, numpad-ul nu se transformă şi în trackpad. În schimb, trackpad-ul a fost mutat în partea de sus a dispozitivului, pe suprafaţa de sticlă care oferă şi vizibilitate către cooler-ul plăcii video, care este de asemenea iluminat cu LED-uri colorate.

Lângă tastatură există câteva fante prin care iese sunetul stereo al difuzoarelor (Predator Triton 700 beneficiază de sunet Dolby Atmos), iar în partea de sus, lângă suprafaţa din sticlă avem o fantă de aerisire pentru cooler-ul de pe procesor. De altfel, răcirea sistemului este foarte importantă, Acer plasând fante de evacuare pe lateralele laptop-ului, cât şi în spate. Acesta este şi motivul  pentru care tastatura a fost mutată mai jos, întrucât partea de sus devine foarte fierbinte în utilizare. Aerul degajat însă nu este tocmai deranjant de cald.

În ciuda dimensiunilor reduse ale laptop-ului, Acer a ales să ofere opţiuni de conectivitate pentru o plajă largă de utilizatori, gamerii fiind cu siguranţă mulţumiţi cu opţiunile puse la dispoziţie. Există nu mai puţin de trei mufe USB 3.0 Type-A, un USB 2.0 Type-A care este plasat mai adând în carcasă, foarte bun pentru conectarea unui adaptor wireless pentru mouse, pentru a evita deteriorarea acestuia la transport, un Thunderbolt 3 cu mufă USB Type-C, o mufă Ethernet şi pe partea din spate conectorul de alimentare, alăturat unui port HDMI 2.0 şi unui DisplayPort 1.4. Practic, poţi ataşa alte două display-uri la acest model, alături de display-ul Full HD de 15,6″ integrat.

La capitolul ergnonomie, Predator Triton 700 suferă puţin din lipsa unui palmrest sub tastatură. Utilizarea nu este obligatoriu deranjantă odată ce te obişnuieşti cu poziţia, însă adăugarea unui palmrest magnetic în pachet, asemeni Predator 21X ar fi fost o idee bună. De asemenea, butoanele cu „click” pot fi deranjante în spaţii mai liniştite, însă apăsarea lor nu necesită forţă mai multă faţă de un laptop obişnuit. Trackpad-ul în partea de sus este o adiţie ciudată, însă majoritatea vor folosi laptop-ul alături de un mouse. Cel mai mare dezavantaj al trackpad-ului este lipsa feedback-ului fizic, fiind în totalitate bazat pe atingeri, fără butoane sau suprafeţe care să ofere un „click” fizic.

Specificaţii tehnice

  • Nume: Acer Predator Triton 700 (PT715-51)
  • Ecran: 15.6”, IPS, Full HD, anti-glare
  • CPU: Intel Core i7-7700HQ (4-core, 2.80-3.80 GHz, 6MB cache)
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080 Max-Q, 6 GB GDDR5
  • RAM: 32 GB (2 x 16GB) – DDR4
  • SSD: 2 x 512 GB NVMe M.2, Raid 0
  • Sunet: stereo, Dolby Atmos
  • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 3 x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x Thunderbolt Type-C, HDMI, DisplayPort, 2 x 3.5 mm jack (căşti şi microfon)
  • Alte dotări: tastatura RGB
  • Acumulator:  3 celule
  • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Galerie foto

Părţi pozitive

Design şi construcţie de calitate
Performanţă de top într-un corp compact
Mult port-uri de conectivitate
Oferă senzaţia unui produs premium

Părţi negative

Poziţia trackpad-ului şi lipsa feedback-ului fizic
Lipsa unui slot pentru card-uri SD
Sistem de răcire zgomotos
Tastatura nu beneficiază de palmrest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult