Acer Spin 5: computerele 2-in-1 încep să devină performante [REVIEW]

30.08.2017
Acer Spin 5: computerele 2-in-1 încep să devină performante [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Computerele 2-în-1 s-au vândut bine în ultimii câţiva ani, în mare parte pentru că acestea au scăzut foarte mult în preţ, iar mulţi dintre utilizatori preferă să aibă flexibilitate în utilizare. Acestea sunt în general adresate utilizatorilor din mediul business, însă hardware-ul integrat le-ar putea recomanda şi pentru alte cazuri de utilizare. Spin 5 se află la limita superioară a modelelor 2-în-1, fiind echipat cu un display mare, fiind mai degrabă recomandat pentru utilizarea în modul „clasic”.

Construcţie, design, ergonomie

Acer obişnuieşte să combine metalul cu plasticul pentru computerele sale mainstream, însă în cazul lui Spin 5, avem de a face cu o construcţie completă din aluminiu. Acesta acoperă capacul ecranului, partea din jurul tastaturii, cât şi partea de jos. Rezultatul este un laptop compact, apropiat de dimensiunile unui ultrabook, care însă renunţă la un aspect important: posibilitatea de upgrade. Nu există compartimente separate pentru unităţile de stocare sau pentru memoria RAM, deci pentru schimbarea acestora este necesară dezmembrarea completă a părţii de jos.

Capacul beneficiază de o textură interesantă, care nu atrage foarte mult atenţia, fiind evidentă orientarea acestui computer către cei care au nevoie de o unealtă pe care să îşi ducă la bun sfârşit munca, fără briz-briz-uri. Tastatura iluminată este obişnuită pentru laptop-urile Acer, fiind în mare parte neschimbată faţă de generaţiile precedente, iar trackpad-ul de dimensiuni normale găzduieşte şi un senzor de amprentă.

Laptop-ul este livrat cu un ecran de 15” protjat de sticlă, întrucât acesta beneficiază de funcţii touch. Evident, acesta este lucios şi va deveni un magnet pentru amprente, deci nu este tocmai recomandată utilizarea lui în lumină naturală, sau în situaţii în care o fereastră sau un bec ar putea să creeze reflexii deranjante. Pentru cei care doresc să folosească funcţiile touch la un nivel mai avansat, Acer a inclus si un stylus activ în pachet (alimentat cu o baterie), similar cu cel pe care îl oferă şi pe tabletele Swift.

Deşi ecranul laptop-ului poate fi rabatat complet pentru a asigura utilizarea în mod tabletă, nu par a fi multe momente în care să ai nevoie de un ecran de 15” tactil. Balamalele par a fi foarte rezistente şi ţin bine display-ul fix în utilizare normală.

În timp ce marginile laptop-ului sunt şlefuite pentru a oferi o reflexie interesantă, acestea nu sunt la fel de ascuţite precum cele de pe modelul Aspire 7, testat în urmă cu doar câteva luni. O caracteristică interesantă, datorată statutului de dispozitiv 2-în-1, dar pe care ar trebui să o vedem mai des pe laptop-uri, este poziţionarea butonului power, pe laterală, acesta fiind separat de tastatură. Astfel, poate fi evitată apăsarea butonului din greşeală, atunci când cauţi unul dintre butoanele de navigaţie (Page Up, Page Down, End, etc.). De asemenea, tot pe latarala din dreapta este amplasat şi un buton de volum, util în momentele în care ecranul este rabatat pe spate.

Specificaţii tehnice

 • Nume: Acer Spin 5 (SP515-51N0-50XC)
 • Ecran: 15.6”, IPS, Full HD, glossy
 • CPU: Intel Core i5-8250U (4-core, 1,80-3.40 GHz, 6MB cache)
 • GPU: Intel UHD Graphics 620
 • RAM: 8 GB (2x 4GB DDR4)
 • SSD: Micron 256 GB SATA-III
 • Sunet: stereo (Dolby Audio)
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 1x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C, HDMI, card reader, 3.5 mm jack (combo)
 • Alte dotări: tastatura cu iluminare (alb)
 • Acumulator:  4 celule
 • Greutate: 2,2 kg
 • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Galerie foto

 

Părţi pozitive

Performanţă ridicată pentru un procesor i5 din gama „U”
Touchscreen integrat în display
Senzor de amprentă performant
Include stylus în pachet

Părţi negative

Ecran glossy care reflectă lumina ambientală
Dimensiuni prea mari pentru a fi folosit pe post de tabletă
Un GPU dedicat ar fi completat cu succes procesorul performant din Spin 5

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video