Acer V17 Nitro Black Edition (VN7-793G-706L): un sistem de gaming elegant [REVIEW]

06.02.2017
Acer V17 Nitro Black Edition (VN7-793G-706L): un sistem de gaming elegant [REVIEW]

Laptop-urile de gaming primesc o atenţie deosebită din partea producătorilor de hardware, în special în ultimii ani, când tehnologia mobilă a început să o rivalizeze pe cea din desktop-uri la capitolul performanţă. Din păcate, multe dintre laptop-urile de gaming de pe piaţă au un design ieşit din comun, nu tocmai potrivit pentru a fi afişat pe un birou într-o corporaţie, sau în public. Acer oferă o alternativă mai elegantă la aceste modele mari şi nu tocmai estetice prin modelul V17 Nitro Black Edition, un laptop de gaming cu design atrăgător, dimensiuni reduse şi performanţă de invidiat.

Construcţie, design, ergonomie

V17 Nitro Black Edition de la Acer este un laptop de dimensiuni mari, dacă luăm în calcul faptul că vine echipat cu un monitor de 17”. Cu toate acestea, este mult mai subţire şi mult mai uşor decât un laptop obişnuit „de gaming” şi vine fără toate briz-briz-urile de design care de cele mai multe ori nu oferă nicio funcţie în plus, însă cu siguranţă adaugă la preţul final al produselor.

La capitolul construcţie, V17 Nitro vine cu o combinţaţie de metal şi plastic, cu un design plăcut. Capacul din spatele display-ului este realizat din plastic modelat cu striaţii, în timp ce rama din jurul ecranului este realizată dintr-un plastic mat, moale la atingere, care nu pare să fie tocmai fragil, ca în cazul altor laptop-uri din plastic. Partea de jos este realizată în totalitate din plastic, în timp ce suprafaţa plană pe care se regăsesc tastatura şi trackpad-ul este realizată din metal, lucru care probabil că ajută şi la degajarea căldurii din interiorul carcasei în momentele solicitante.

Balamaua care leagă display-ul de corpul laptop-ului este îmbrăcată într-un plastic argintiu uşor mat, care nu reflectă lumina, însă care conferă o oarecare eleganţă designului. Tot pe această porţiune este amplasat şi un accesoriu inedit pentru laptop-uri, un senzor infraroşu numit Tobii Eye Tracker, care poate fi folosit atât în Windows, cât şi în jocuri video cu suport oficial pentru realizarea de acţiuni cu ajutorul privirii.

Tastatura este de dimensiuni normale şi vine cu formatul de taste normal pentru laptop-urile Acer obişnuite. V17 Nitro Black Edition este echipat cu LED-uri roşii pentru iluminarea tastelor, care nu pot fi personalizate asemeni seriei Predator. Trackpad-ul este şi el normal în dimensiuni, fără butoane fizice, întreaga sa suprafaţă putând fi apăsată mecanic. În colţul din stânga sus există şi un senzor de amprentă capacitiv, care poate fi folosit pentru autentificare securizată în Windows. În utilizare pe timp îndelungat, V17 Nitro este un laptop confortabil, cu destul spaţiu pentru odihnirea mâinilor în mod confortabil în utilizare.  Tastele au o cursă cam scurtă pentru cei obişnuiţi cu tastaturile mecanice pentru PC-uri, însă spaţierea dintre butoane asigură utilizarea fără prea mult timp de adaptare.

Specificaţii tehnice

  • Nume: Acer V17 Nitro Black Edition 
  • Ecran: 17.3”, IPS, 4K, anti-glare
  • CPU: Intel Core i7-7700HQ (4-core, 2.8-3.80 GHz, 6MB cache)
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060, 6 GB GDDR5X
  • RAM: 16 GB (2x 8 GB)
  • SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
  • HDD: Seagate 1TB HDD @ 5400rpm
  • Sunet: Stereo, Certificare Dobly Audio
  • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 2 x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x Thunderbolt 3 Type-C, HDMI, DiplayPort, 3.5 mm jacks pentru căşti şi microfon, card reader
  • Alte dotări: Tobii Eye Tracker, senzor de amprentă
  • Acumulator:  3 celule / 4605 mAh
  • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Părţi pozitive

Design plăcut
Performanţă ridicată
Senzor Tobii EyeTracker integrat
Display 4K de calitate

Părţi negative

Autonomie de medie
Ecranul 4K nu poate fi folosit pentru gaming

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult