Află cum poţi debloca un iPad 2, chiar dacă e protejat cu parolă

21.10.2011
Află cum poţi debloca un iPad 2, chiar dacă e protejat cu parolă

Meniul pentru blocarea ecranului unei tablete iPad 2, chiar şi protejat cu parolă de acces, poate fi ocolit în numai câteva secunde folosind nimic altceva decât banalul Smart Cover, un accesoriu Apple folosit pentru protejarea ecranului în timpul transportului.

Procedeul explicat într-un filmuleţ demonstrativ ne arată cum putem reveni la ultimul ecran afişat prin doar câteva gesturi, ignorând pur şi simplu sistemul de protecţie cu parolă a tabletei. Chiar dacă această metodă nu permite unui eventual atacator să lanseze vreuna dintre aplicaţiile listate în Homescreen, acesta are acces nelimitat la aplicaţiile deja deschise şi poate chiar să modifice setările tabletei.

iPad 2 Smart Cover

Spre exemplu, dacă din imprudenţă am lăsat deschis clientul de email sau web browserul, colecţia de mesaje din inbox şi paginile web vor putea fi răsfoite în voie de către oricine are la îndemână acest Smart Cover, un accesoriu în a cărui componenţă se află doar nişte banali magneţi de bucătărie.

Aceasta nu este singura problemă de securitate care afectează sistemul de operare iOS 5. Şi utilizatorii de telefoane iPhone 4S au motive de îngrijorare, după ce unii dintre ei au descoperit că pot da comenzi aplicaţiei Siri şi din spatele meniului de blocare a telefonului, chiar dacă acesta este protejat cu parolă şi teoretic funcţiile sale nu ar trebui să fie accesibile din exterior.

Ajutaţi de asistentul Siri, unii utilizatori au putut iniţia apeluri telefonice, răsfoi calendarul şi chiar trimite mesaje email, folosind nimic altceva decât simple comenzi vocale, acceptate de telefon chiar dacă ecranul este închis şi interfaţa acestuia este blocată.

iOS 5 Siri iOS 5 Siri

Din fericire în acest caz rezolvarea este relativ simplă, fiind nevoie doar să dezactivăm asistentul Siri din meniul Passcode Lock. În acest mod vom putea beneficia de serviciile aplicaţiei Siri atunci când telefonul este deblocat, însă funcţionalitatea acesteia va rămâne dezactivată după închiderea ecranului.