Anunțul noilor modele Mac, MacBook Pro și iPad ar putea avea loc fără un eveniment de prezentare

26.09.2022
Anunțul noilor modele Mac, MacBook Pro și iPad ar putea avea loc fără un eveniment de prezentare

Evenimentul de lansare pentru noile modele iPhone și Apple Watch s-a dovedit a fi un adevărat succes, întrucât noile modele sunt primite bine de către fani. Apple se așteaptă la vânzări record pentru aceste serii, însă s-ar putea ca restul de dispozitive ale companiei să nu primească o atenție atât de mare în 2022. Era așteptat un nou eveniment dedicat computerelor Mac, laptop-urilor MacBook Pro și tabletelor iPad, însă informații neconfirmate oficial sugerează că noile produse vor fi anunțate printr-un simplu comunicat de presă.

Apple ar putea să dezvăluie noile MacBook Pro cu M2 Pro și Max printr-un simplu comunicat de presă

Mark Gurman, redactor la Bloomberg specializat în activitatea companiei Apple, sugerează că nu vom mai primi încă un eveniment de prezentare de la Apple în 2022. Întrucât noutățile sunt în mare parte la interior, noile computere Mac și noile iPad-uri urmând a primi cipuri noi și puține schimbări la exterior, acestea vor fi anunțate direct pe site-ul companiei, iar anumite publicații vor fi chemate pentru un eveniment privat înainte de anunț, pentru a vedea dispozitivele live.

Există însă o listă lungă de modele care vor fi actualizate în toamnă, conform Gurman, printre care se numără tabletele iPad Pro, care aparent vor păstra design-ul de anul trecut și vor face trecerea de la procesor M1 la M2, Mac Mini va primi procesor M2 și M2 Pro, în timp ce modelele MacBook Pro de 14 și 16” ar putea primi cipuri și mai puternice decât în prezent: M2 Pro și M2 Max. Un upgrade mai mare, dar nu extrem de important va primi și modelul iPad de bază, iPad 10, care este așteptat cu un cip Apple A14 și un design cu margini drepte, la fel ca restul seriei. Acesta ar putea păstra însă ecranul mai mic și butonul Home cu TouchID.

Odată cu aceste dispozitive noi sunt așteptate și noile sisteme de operare iPadOS 16.1 și macOS Monterey, ambele introducând Stage Manager, o nouă metodă de organizare a ferestrelor pe ecran pentru multitasking îmbunătățit.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult