Apple lansează MacBook Pro 13 cu Retina Display, cu plusuri şi minusuri

24.10.2012
Apple lansează MacBook Pro 13 cu Retina Display, cu plusuri şi minusuri

După lansarea versiunii cu Retina Display a portabilului MacBook Pro cu ecran de 15″, Apple a actualizat şi versiunea mai mică de 13″, aceasta aducând însă şi o serie de conectori în plus, renunţând totodată la unele componente.

Urmând să fie vândut în paralel cu modelul standard cu aceeaşi rezoluţie, noul MacBook Pro de 13″ cu Retina Display foloseşte tot rezoluţia de 2560×1600 pixeli, dimensiunea mai mică a ecranului urcând densitatea de 227 ppi în clasa tabletelor de top. Portabilul Apple este disponibil în două configuraţii de bază, cea de 1699$ oferind un procesor Intel Core i5 tactat la 2,5GHz, memorie RAM de 8GB şi 128 GB de stocare SSD, în timp ce modelul cu stocare de 256 GB este oferit contra sumei de 1999 USD. Evident, în cazul ambelor modele sunt oferite actualizări opţionale de procesor şi stocare, din păcate cantitatea de memorie fiind bătută în cuie la 8GB.

MacBook Pro 13, în versiunea Retina Display

Faţă de versiunea de bază MacBook Pro, modelul Retina Display a trecut printr-o cură de slăbire, greutatea acestuia ajungând la 1,62kg (de la 2kg) iar grosimea ajungând la 1,9 cm, faţă de 2,4 cm. Această cură de slăbire se traduce însă prin dispariţia unor dotări, unitatea optică, adaptorul Ethernet şi porturile Firewire nemaifiind de găsit.

Dacă noul MacBook Pro 13 cu Retina Display a pierdut din opţiuni, acesta primeşte totuşi întregul arsenal de porturi al modelului de 15″, o schimbare faţă de linia standard Apple, unde modelul de 13″ este mereu ciopârţit. Astfel, pe rama laterală a acestuia pot fi găsite două porturi Thunderbolt, două porturi USB 3.0, un card reader şi o ieşire HDMI, precum şi conectorul de alimentare MagSafe 2.

Restul dotărilor mai includ un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, sistem audio îmbunătăţit, tastatură iluminată şi cameră Web cu senzor 720p. Noul model MacBook Pro 13 este disponibil începând de astăzi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News