Apple oferă reparații gratuite pentru anumite modele MacBook Pro cu probleme la ecran

23.01.2021
Apple oferă reparații gratuite pentru anumite modele MacBook Pro cu probleme la ecran

Apple a extins garanția sistemelor MacBook Pro din generațiile 2016-2018, oferind utilizatorilor reparații gratuite pentru o problemă des întâlnită, manifestată prin iluminarea neuniformă a ecranului.

Portabilele MacBook Pro de 13 inch lansate în anul 2016 nu au purtat noroc fanilor Apple, mulți utilizatori reclamând probleme cu funcționarea ecranului, manifestate prin apariția unor zone iluminate neuniform la partea de jos a ecranului. Manifestat și atunci când imaginea este pe fundal întunecat, efectul denumit backlight bleed poate fi deosebit de deranjant.

Pentru mulți utilizatori, problemele s-au manifestat discret la început, simptomele crescând treptat în severitate și doar uneori culminând cu un ecran nefuncțional. Așa se face că defectul relativ frecvent întâlnit nu a fost sesizat de fiecare dată la timp, posesorii de laptopuri MacBook Pro pierzând opțiunea remedierii gratuite pe garanție.

Apple reparații gratuite

Limitat la modelele MacBook Pro comercializate între luna octombrie 2016 și februarie 2018, Apple a decis extinderea programului de reparații gratuite, acoperind strict defectele apărute la nivelul ecranului. Potrivit companiei, noul termen este 5 ani după prima vânzare retail a dispozitivului, sau 3 ani de la debutul programului de reparații (anunțat în luna mai 2019).

Utilizatorii pot trimite solicitări pentru reparație folosind site-ul oficial Apple Support, după ce au verificat în prealabil că sistemul MacBook Pro a fost comercializat în intervalul de timp sus menționat.

Totodată, Apple a anunțat o extensie și pentru programul de reparații oferit posesorilor MacBook și Retina MacBook Pro de 12 inch, cunoscute pentru probleme cu deteriorarea stratului anti-reflexie aplicat pe ecran.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult