Apple va lansa săptămâna viitoare primele MacBook-uri cu procesoare ARM

03.11.2020
Apple va lansa săptămâna viitoare primele MacBook-uri cu procesoare ARM

Așa cum probabil toată lumea se aștepta deja, Apple va mai organiza un eveniment de lansare online. Compania a anunțat că săptămâna viitoare va ține o prezentare numită „One More Thing”, unde sunt așteptate primele computere Mac echipate cu procesoare Apple Silicon pe arhitectură ARM. Compania a promis disponibilitatea acestor computere încă de la WWDC 2020 din vară, când a anunțat trecerea de la X86 la ARM.

Primul MacBook cu ARM va fi prezentat în cadrul evenimentului One More Thing

Evenimentul One More Thing va avea loc marți, 10 noiembrie, începând cu ora 20:00 a României. În cadrul prezentării sunt așteptate noi computere din gama MacBook, zvonurile sugerând că este vorba despre mai multe modele. Conform Bloomberg, Apple se pregătește de producția a trei modele noi de laptop-uri cu Apple Silicon. Este vorba despre MacBook Air, MacBook Pro de 13” și modelul de top, MacBook Pro de 16”.

Zvonuri mai vechi sugerau că s-ar putea să vedem înainte de sfârșitul anului chiar și un iPad Pro cu 5G, echipat cu chipset-ul Apple A14X, bazat pe arhitectura pe 5nm. Același procesor este așteptat și în primele modele de laptop-uri cu Apple Silicon ale companiei.

Desigur, aceste laptop-uri vor fi doar primul pas către tranziția de la Intel la ARM. Compania a anunțat inițial că această perioadă va dura aproximativ doi ani și că modelele cu Intel din prezent vor primi în continuare suport software, la fel ca înainte. Următoarele computere care vor fi la rând pentru a face tranziția la procesoare Apple vor fi iMac și Mac Pro și poate chiar Mac Mini.

De altfel, primul computer Apple cu ARM care a ajuns în mâinile dezvoltatorilor a fost un Mac Mini echipat cu procesorul Apple A12Z, același care se găsește și în iPad Pro.

Evenimentul de lansare va putea fi urmărit pe oficial canalul de YouTube al companiei.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult