ASUS anunţă NovaGo, un laptop cu sistem de operare Microsoft şi procesor furnizat de Qualcomm

27.12.2017
ASUS anunţă NovaGo, un laptop cu sistem de operare Microsoft şi procesor furnizat de  Qualcomm

ASUS NovaGo este primul laptop din lume echipat cu procesor Snapdragon şi conexiune Gigabit LTE. Portabilul cu autonomie de până la 22 de ore este dezvoltat pe platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile PC cu X16 LTE, poate fi configurat cu până la 8GB RAM, stocare UFS 2.0 de 256GB şi dispune de două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A şi unul HDMI.

NovaGo este un nou tip de laptop, conceput pentru utilizatorii care apreciază conectivitatea continuă şi posibilităţile oferite de platforma mobilă Snapdragon 835. Prezentat de directorul executiv Asus, Jerry Shen, în cadrul celui de al doilea Snapdragon Technology Summit din Maui, Hawaii, NovaGo este primul notebook din lume capabil să ofere conectivitate permanentă la internet folosind viteze Gigabit LTE.

NovaGo integrează un modem Snapdragon X16 LTE pentru viteze de download de până la 1Gbps – de la 3 până la 7 ori mai rapid decât vitezele medii broadband. Un film de două ore poate fi descărcat în aproximativ 10 secunde. Modemul oferă conectivitate la nivel global având suport 4CA (4 LTE band aggregation) pentru diferite standarde. Patru antene asigură o conectivitate ultrarapidă în reţelele celulare LTE Advanced Cat 16, în timp ce tehnologia Wi-Fi dual-band 802.11ac MU-MIMO furnizează viteze de până la 867Mbps. SIM-ul integrat (eSIM) şi suportul Nano SIM permite conectivitatea peste graniţe. eSIM este un chip integrat, care permite schimbarea operatorului fără înlocuirea cartelei SIM. Utilizatorii pot activa un plan de date local din Windows Store, imediat ce coboară din avion. Mai mult, datele trimise prin 4G şi 5G sunt criptate, fiind mai sigure decât cele Wi-Fi publice.

NovaGo dispune de Microsoft Windows 10 S, oferindu-le utilizatorilor o experienţă de lucru familiară. Windows 10 integrează elemente deja cunoscute cum ar fi Start, Action Center şi File Center, plus funcţii noi precum Windows Ink, Windows Hello şi Cortana. Windows furnizează o compatibilitate extinsă cu aplicaţiile regăsite în Windows Store pentru o experienţă de lucru perfectă, incluzând suportul pentru cele mai populare programe – Outlook şi PowerPoint pentru productivitate, Photoshop sau InDesign pentru creativitate sau Spotify sau Netflix pentru divertisment. Mai mult, fiecare aplicaţie pentru laptopurile ARM cu Windows este verificată de Microsoft pentru compatibilitate, securitate şi protecţie, oferind cea mai sigură versiune Windows.

Arhitectura fără ventilator şi platforma mobilă Snapdragon 835 pe 10nm le-au permis inginerilor ASUS să menţină greutatea şi dimensiunea la minimum. NovaGo cântăreşte numai 1,39 Kg şi are un profil de 14,9 mm. NovaGo oferă o senzaţie premium, cu finisaje gri sablate şi muchii strălucitoare, ca de diamant. Ecranul NanoEdge cu diagonala de 13,3” al modelului NovaGo are o ramă subţire de numai 8,9mm, carcasa fiind mai mică decât a unui portabil standard de 13,3”. Ecranul Full HD dispune de unghiuri de vizualizare la 178° şi oferă acoperire de 100% din spectrul de culoare sRGB.

Modelul cu 4GB RAM/64GB UFS 2.0 va fi disponibil la preţul de 599 de dolari. Configuraţia cu 8GB RAM/256GB UFS 2.0 va costa 799 dolari. În România, laptopul va costa aproximativ 3000 lei (TVA inclusiv).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult