ASUS anunţă ZenBook S13, un laptop cu „anti-notch” în partea de sus a ecranului

07.01.2019
ASUS anunţă ZenBook S13, un laptop cu „anti-notch” în partea de sus a ecranului

În timp ce din ce în ce mai multe companii se îndepărtează de „notch”, decupajul din display popularizat de seria de smartphone-uri iPhone X de la Apple, alţi producători găsesc noi cazuri de utilizare pentru acesta. ASUS a prezentat la CES 2019 primul său laptop cu „notch”, însă acesta nu decupează ecranul, ci mai degrabă adaugă o „excrescenţă” în partea de sus a dispozitivului, pentru a permite realizarea unui computer cu display pe 97% din suprafaţa sa frontală.

ZenBook S13 este un nou ultra-portabil de la ASUS, care vine cu un design foarte interesant, care iese imediat în evidenţă. Pentru a păstra o ramă extrem de subţire în jurul ecranului, compania a decis să extindă puţin partea de sus a laptop-ului pentru a face loc pentru camera web şi microfonul acesteia. Astfel, avem de a face cu un laptop cu un „anti-notch”, pentru a evita integrarea acestuia sub display sau într-o tastă, asemeni modelului Huawei MateBook X Pro.

La capitolul hardware, avem de a face cu procesoare din generaţia a opta de la Intel, ZenBook S13 putând fi configurat chiar şi cu procesoare din gama Core i7, până la 16 GB memorie RAM, cip grafic dedicat NVIDIA MX150 şi până la 1 TB de stocare pe format SSD NVMe. Display-ul Full HD este înconjurat de o ramă de numai 2,5mm, însă pentru a atinge raportul ecran/corp de 97%, partea de jos, unde este integrată toată partea electronică a display-ului este ascunsă în spatele tastaturii atunci când laptop-ul este deschis.

Galerie foto

ASUS susţine că acesta este cel mai subţire laptop echipat cu un cip grafic NVIDIA, oferind utilizatorilor şi posibilitatea de a rula câteva jocuri, la rezoluţii şi niveluri de detalii scăzute. Conform ASUS, Fortnite poate fi jucat în Full HD pe nivelul de detalii „low” la 30 de cadre pe secundă. Această experienţă este departe de o una de joc plăcută, însă semnificativ mai bună decât poate oferi cipul Intel integrat în procesor.

Alte particularităţi interesante sunt senzorul de amprentă compatibil cu Windows Hello, integrat în trackpad şi prezenţa a două port-uri USB Type-C, un USB Type-A, un jack combo de 3,5mm şi un cititor de carduri micro-SD, ceva ce vedem din ce în ce mai rar pe laptop-urile moderne.

Laptop-ul va ajunge în magazine în următoarele câteva luni, însă un preţ nu a fost momentan comunicat. Având în vedere faptul că vorbim despre un ultra-portabil premium, acesta cu siguranţă nu va fi ieftin.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult