Asus Eee PC 900 vine cu Windows XP – video

Asus Eee PC 900 vine cu Windows XP - video

Proaspăt lansatul Asus Eee PC 900, versiunea de 9 inch, va avea preinstalat sistemul de operare Windows XP, spre bucuria celor care nu sunt familiarizaţi cu Linux. Cel puţin aşa reiese din prezentarea video de mai jos. Cei 8 GB (care pot fi şi 12) SSD şi upgrade-ul la 1 GB RAM, au avut un cuvânt greu de spus în favoarea sistemului de la Microsoft.

Toate bune şi frumoase numai că Asus Eee PC 900 va fi lansat la vară. Şi tot la vară, mai exact pe 30 iunie, Microsoft va sista vânzările de Windows XP, urmând ca 10 luni mai târziu, în aprilie 2009, să nu mai ofere suport pentru Windows XP. Partea care ne interesează şi ne doare cel mai mult din „suport” este cea de update-uri. Aşadar în această vară Asus va vinde Asus Eee PC 900 cu Windows XP care va mai putea fi folosit cu încredere numai 10 luni. Şi asta este o problemă.

Windows XP este la această oră cel mai potrivit sistem de operare pentru laptopurile ieftine, precum Eee PC. Numai că Microsoft va renunţa la el, ceea ce va fi o piedică în dezvoltarea şi comercializarea viitoarelor laptopuri ieftine. Alternativa este Linux, dar cum peste 90% din utilizatorii dePC-uri nu ştiu cu ce se mănâncă, ajungem la concluzia că dezvoltarea pieţei laptopurilor ieftine depinde (şi) de Microsoft.

Iar Vista nu este sub nicio formă un sistem de operare recomandat PC-urilor ieftine. Poate va fi peste 4-5 ani sau chiar mai mulţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News