Asus Eee PC şi urmaşii lui

30.01.2008
Asus Eee PC şi urmaşii lui

În urma succesului repurtat de Asus Eee PC, producătorul taiwanez a decis să extindă brand-ul Eee cu o serie de produse destinate segmentului entry level. Astfel, vom face cunoştinţă cu E-DT, E-TV şi E-Monitor. E-DT este un sistem desktop care va fi comercializat fără monitor în luna aprilie sau mai. Configuraţia va fi bazată iniţial pe un procesor Celeron, urmând ca viitoarele versiuni să înglobeze platforma Shelton de la Intel cu chipset 945GC şi procesoare Diamondville. Preţul lui E-DT va fi între 200$ şi 300$, dar Asus doreşte ca să ajungă într-un final la 199$.

Asus Eee PC

E-Monitor va fi un sistem all-in-one sub forma unui monitor cu diagonala de 19-21”, bazat pe aceeaşi platformă Shelton. Printre dotări se va număra un tuner TV, iar preţul său a fost aproximat la 500$. Asus doreşte să-şi facă şi mai mult simţită prezenţa pe piaţa LCD TV cu viitorul E-TV. Acesta va fi un panou cu diagonala de 42” care va încorpora un Eee PC. Preţul ar trebui să fie cu doar 200$ mai mult decât LCD TV-urile de aceeaşi dimensiune.

Asus E-TV

Aceste idei par interesante, dar nu ne putem abţine să avem o mică reţinere faţă de această politică de marketing a companiei taiwaneze. Aşa cum afirmă şi alte voci, este posibil ca brandul Eee să îşi piardă prestigiul câştigat prin ultraportabilul Eee PC. Şi pentru că am readus în discuţie acest subiect, menţionăm că Asus a decis să renunţe la versiunea cu ecran sensibil la atingere datorită „cererii scăzute”. Nu s-au deranjat să ne întrebe şi pe noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News