Asus lansează noi modele ZenBook şi VivoBook echipate cu un al doilea ecran, folosit în rolul de touchpad

27.05.2019
Asus lansează noi modele ZenBook şi VivoBook echipate cu un al doilea ecran, folosit în rolul de touchpad

Trebuie să recunoaştem, idea de transformare a touchpad-ului unui laptop într-un al doilea ecran, capabil să îndeplinească sarcini mai avansate decât ghidarea cursorului pe ecran, nu este tocmai nouă. Însă modul în care cei de la Asus au reuşit să combine cele două elemente într-un accesoriu funcţional şi util este de admirat.

Numită ScreenPad 2.0, inovaţia ajunsă deja la cea de-a doua interpretare împrumută câteva idei de la telefoane inteligente, afişând o serie de aplicaţii special concepute pentru a îmbunătăţi productivitatea. Avem până şi familiarele butoane Android, reinterpretate în taste desktop şi listă aplicaţii. Acceptând faptul că nu toată lumea va fi de acord cu inovaţiile duse, inginerii Asus au prevăzut şi un buton pentru comutarea în modul trackpad tradiţional.

Noile modele ZenBook 2019 sunt oferite în variante de 13”, 14” şi 15”, echipate cu procesoare Intel până la seria Core i7. Modelul de 15” permite inclusiv folosirea unei soluţii de grafică integrată Nvidia GTX 1650 Max-Q, în timp ce variantele mai compacte sunt limitate la o soluţie GeForce MX250.

Având în vedere necesarul crescut de energie al accesoriului ScreenPad, inginerii Asus au avut de lucru suplimentar cu dimensionarea corectă a acumulatorului, reuşind să ofere pentru noul  ZenBook o autonomie de aproximativ 9 ore cu al doilea ecran pornit, sau mai mult dacă ne mulţumim cu rolul uni trackpad obişnuit.

Din păcate, preţurile cerute şi data de lansare nu sunt cunoscute, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult