ASUS lansează ZenBook 17 Fold OLED: primul laptop cu ecran pliabil al companiei

01.09.2022
ASUS lansează ZenBook 17 Fold OLED: primul laptop cu ecran pliabil al companiei

Anunțat încă de la începutul acestui an, ZenBook 17 Fold OLED poate fi admirat acum și în imagini reale, primul laptop ASUS cu ecran OLED pliabil apărând într-un teaser video dedicat expoziției IFA 2022.

După telefoane pliabile, a venit timpul să facem cunoștință și cu primul laptop pevăzut cu ecran de tip pliabil. În mod absolut predictibil, dispozitivul apare ca și o tabletă de mari dimensiuni, având camera web amplasată pe latura mai îngustă a ecranului.

Potrivit pentru utilizare orizontală și verticală, ZenBook 17 Fold OLED vine cu o tastatură fizică detașabilă, care se fixează magnetic cu ecranul așezat pe orizontală. Astfel putem a avea o experiență de laptop convențional împreună cu tastatura fizică, sau de mini-laptop cu jumătate din ecranul parțial pliat afișând tastatura în versiune touch.

ZenBook 17 Fold nu este foarte diferit față de ceea ce am văzut anul trecut de la Lenovo, care venea cu un laptop pliabil, dar care oferea un ecran semnificativ mai mic. Față de cei 13” de pe laptop-ul concurent, ASUS vine cu o diagonală de 17” pe format 4:3 și rezoluție 2.5k, care se transformă în două ecrane de 12,5” în diagonală cu rezoluție 1080p, atunci când este pliat și folosit în modul laptop. Configurația este realizată pe o platformă Intel cu procesor Core i7-1250U, ajutat cu 16GB memorie RAM și SSD de 1TB. Opțiunile pentru conectivitate includ porturi USB-C și o ieșire jack pentru căști. Acumulatorul nedetașabil promite până la 9 ore de autonomie.

ASUS ZenBook 17 Fold OLED vine cu sistemul Windows 11 preinstalat și va putea comandat spre finalul acestui an la prețul de 3499 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult