ASUS, pe primul loc în lume la vânzarea de laptopuri

05.03.2021
ASUS, pe primul loc în lume la vânzarea de laptopuri

Asus a raportat că, în decembrie 2020, cota sa din piața laptopurilor a crescut la 23,6%, iar una dintre diviziunile sale care a contribuit foarte mult a fost ROG (Republic of Gamers).

Potrivit ASUS, laptopurile ASUS și ROG (Republic of Gamers) s-au clasat pe primul loc în vânzările din acest sector, fiind unul dintre cele mai populare în rândul publicului, acest lucru fiind întărit în participarea lor în timpul CES 2021.

În timpul participării lor la CES 2021, ASUS și divizia sa de jocuri ROG (Republic of Gamers) au obținut premii în inovație. Mai exact au fost premiate 16 produse prezentate de producătorul taiwanez. Noile versiuni au devenit best-sellers în câteva minute la nivel mondial.

Asus și cota sa de piață a laptopurilor

Asus a raportat că deține cea mai mare cotă din piața laptopurilor la nivel mondial, Asia-Pacific ieșind în evidență cu 29,9%, urmată de Rusia cu 27,4%, în America de Nord are 26,4% și în Europa de Vest are 25,5%.

ASUS Vivobook – oferte (eMAG)

Angajamentul la nivel de companie pentru un design inovator și de înaltă calitate a dus la dominarea vânzărilor în întreaga lume, inclusiv America de Nord, Europa de Vest, Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa, CSI, Rusia și Asia Pacific (APAC). În acest fel, ASUS și ROG încearcă să extindă această dominare a pieței și în anii următori.

Prestigiu premium

În domeniul laptopurilor de gaming high-end, ASUS și ROG (Republic of Gamers) și-au mărit cota de piață la niveluri record. Laptopurile de jocuri ROG reprezintă 33% din totalul vânzărilor la nivel mondial pentru modelele cu GPU GeForce RTX 2080 de vârf din septembrie 2020, subliniind o reputație în creștere ca marcă premium în rândul concurenților.

ASUS Vivobook – eMAG

Dispozitivele ASUS și ROG au înregistrat un succes similar pe piețele de nivel mediu și entry-level. Datorită design-urilor și a prețurilor incluzive care pun la dispoziție experiențe premium pentru o gamă mai largă de gameri, aceste mărci au obținut o cotă de piață de 23% a laptopurilor de jocuri RTX 2060, din care 25% laptopuri GTX 1660 Ti și 26% din laptopurile GTX 1650 Ti.

Astfel, vânzările de laptopuri de jocuri ASUS și ROG (Republic of Gamers) domină aproximativ jumătate din piață în multe regiuni, inclusiv în Suedia, cu 47%; România, cu 53%; Canada, cu 54%; Indonezia, cu 47%; Malaezia, cu 40%; Thailanda, cu 51%, și Vietnam, cu 47%.

ASUS Vivobook – oferte eMAG

Laptopurile de jocuri ROG au avut un succes deosebit în regiunea APAC, ocupând locul 1 timp de doi ani la rând, o domnie uluitoare de 24 de luni care datează din septembrie 2018.

Acest succes este reprodus în alte regiuni ale lumii, inclusiv un avantaj consecutiv de 6 luni în America de Nord și un avantaj de 4 luni în EMEA și WEMEA din septembrie 2020.

AsusTek Computer Inc este o companie multinațională taiwaneză de calculatoare și telefonie, hardware și electronică, cu sediul în districtul Beitou, Taipei, Taiwan. Produsele sale includ PC-uri desktop, laptopuri, netbook-uri, telefoane mobile, echipamente de rețea, monitoare, routere WIFI, proiectoare, plăci de bază, plăci grafice, stocare optică, produse multimedia, periferice, dispozitive portabile, servere, stații de lucru și tablete. Compania este, de asemenea, un producător original de echipamente (OEM).

Compania este în general cunoscută sub numele de „Asus” sau Huáshuò în chineză. Potrivit site-ului companiei, numele Asus provine de la Pegasus, calul înaripat din mitologia greacă. Doar ultimele patru litere ale cuvântului au fost folosite pentru a da numelui o poziție înaltă în listele alfabetice. Sloganul / deviza companiei a fost „Rock Solid. Heart Touching ”, apoi „Inspirație inovatoare. Perfecțiune persistentă”. În prezent este „În căutarea incredibilului”.

Compania Asus a fost fondată în Taipei în anul 1989 de către TH Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh și MT Liao, care au lucrat anterior la Acer ca ingineri hardware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult