ASUS Transformer Book V, un laptop hibrid Windows cu telefon încorporat

ASUS Transformer Book V, un laptop hibrid Windows cu telefon încorporat

Deşi nu toate experimentele sale au fost atractive, ASUS este una dintre companiile care nu se fereşte să testeze mereu concepte noi, iar biroul său de design pare a fi angajat într-o misiune continuă de dezvoltare a unor produse inedite. Ultimul exemplu în acest sens este Transformer Book V, o combinaţie stranie între linia de portabile Transformer Book şi cea a hibrizilor Padfone.

Prezentat în cadrul COMPUTEX, ASUS Transformer Book V este un produs care încearcă să combine două linii de produse deja celebre. Plecând de la produsul hibrid Transformer Book, care oferă o tabletă Windows 8.1 cu tastatură detaşabilă, compania a adăugat şi un telefon detaşabil Android, care poate fi utilizat atât separat, cât şi ca nucleu de procesare pentru restul ansamblului. Această combinaţie le permite celor de la ASUS să afirme că Transformer Book V este un produs 5-în-1, acesta oferind o tabletă Windows, un laptop Windows, un telefon Android, o tabletă Android şi un laptop Android.

Având o greutate de 0,8 kilograme, tableta Windows 8.1 oferă un ecran Full HD cu o diagonală de 12,5”, procesor Intel Core i7, 4 GB de memorie RAM şi stocare SSD cu o capacitate de 128 GB. Tableta oferă o baterie cu o capacitate de 28 Wh şi promite o autonomie de 10 ore. La fel ca în cazul altor modele Transformer Book, tableta poate fi ataşată la o tastatură separată, aceasta oferind în plus şi un HDD cu o capacitate de până la 1 TB.

De la linia Padfone, noul produs a preluat staţia de andocare, în care se găseşte un smartphone Android. Acesta oferă un ecran cu o diagonală de 5” şi rezoluţie HD, 2 GB de memorie RAM, până la 64 GB de memorie internă şi camere foto cu rezoluţii de 8 şi 2 MP.

Cel mai interesant lucru în cazul acestui telefon mobil este implementarea unui procesor Intel Atom din generaţia Moorefield. Fabricat într-un proces pe 14 nanometri, cu o interfaţă grafică nouă şi cu nuclee de procesare mai puternice, Moorefield face parte din viitoarea generaţie de procesoare Atom si va fi disponibil undeva în ultimul trimestru al acestui an.

Cum funcţionează însă această combinaţie stranie? Pe lângă subînţelesul mod de lucru Windows, fie că vorbim de modul laptop sau tabletă, Transformer Book V permite afişarea interfeţei terminalului Android în mediul Windows, utilizându-l astfel ca pe un modul adiţional pentru mesagerie sau telefonie. La fel ca în cazul Padfone, terminalul Android poate prelua însă cu totul controlul ecranului, Transformer Pad V devenind astfel o tabletă sau un laptop Android.

Deşi a fost fotografiat în spatele sticlei în cadrul COMPUTEX, Transformer Book V nu este un concept. Produsul a putut fi testat la standul producătorului. Când şi cu cât îl vom vedea pe rafturile magazinelor, sunt întrebări la care ASUS nu a răspuns în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News