ASUS Zenbook DUO, primul laptop cu două ecrane OLED de 14”, disponibil și în România

04.03.2024
ASUS Zenbook DUO, primul laptop cu două ecrane OLED de 14”, disponibil și în România
Foto: ASUS

ASUS a confirmat că laptopul său ultra-portabil Zenbook DUO (2024) UX8406, echipat cu două ecrane tactile OLED 3K la 120Hz de 14 inci, este disponibil acum pe piața românească. Conform descrierii oficiale, produsul a fost conceput pentru productivitate în deplasare, un spațiu de lucru cât mai generos și multitasking fără efort.

Dispozitivul dispune de o tastatură detașabilă ASUS ErgoSense, de dimensiuni complete, cu conectivitate prin Bluetooth și un touchpad ASUS ErgoSense. De asemenea, laptopul este însoțit de un stilou digital ASUS Pen 2.0 și un rucsac ASUS Vigour. Prețurile primelor configurații disponibile pornesc de la aproximativ 9499 de lei (pentru modelul UX8406MA-PZ075X), precomenzile fiind disponibile și prin intermediul eShop-ului oficial ASUS.

Design revoluționar

Zenbook DUO este primul laptop ce integrează două ecrane tactile OLED de 14 inci, cu rezoluție 3K (2880×1800) și o rată de refresh de 120 Hz, alături de tastatura magnetică detașabilă și un stand integrat. Greutatea configurației este de 1,35 kg, fără tastatură.

Ecranele premium ASUS Lumina OLED sunt certificate Dolby Vision, validate de Pantone și acoperă 100% gamutul DCI-P3 de calitate cinematografică pentru a asigura o redare vie și fidelă a culorilor. De asemenea, panourile sunt certificate VESA DisplayHDR True Black 500 pentru niveluri intense de negru. Ecranele tactile oferă suport pentru utilizarea stiloului digital de înaltă precizie ASUS Pen 2.0 (inclus) cu 4096 de nivele de presiune, iar software-ul ScreenXpert încorporat preia numeroase gesturi multi-touch, tipice unui smartphone, pentru o operare cât mai intuitivă: utilizatorii pot lansa o tastatură virtuală, pot maximiza o fereastră și pot accesa mai multe funcții prin gesturi simple realizate cu mai multe degete.

Tastatura detașabilă a lui Zenbook DUO se fixează între cele două ecrane, putând fi transportată într-un mod cât mai practic. Acest design îmbunătățește portabilitatea și confortul, permițându-le utilizatorilor să tasteze sau să încarce tastatura fără probleme în orice moment, fără setări suplimentare. Conectorii pogo-pin de pe marginea ecranului inferior asigură o andocare sigură, cu magneți de auto-poziționare pe pinii pogo și pe colțurile celui de-al doilea ecran pentru a îmbunătăți și mai mult experiența generală.

ASUS Zenbook DUO
Foto: ASUS

Versatilitate fără efort

În conformitate cu necesitățile unui utilizator aflat în deplasare, Zenbook DUO poate fi operat cu tastatura ASUS ErgoSense Bluetooth ultra-silențioasă, de dimensiuni mari, cu touchpad integrat, iar, împreună cu balamaua cu deschidere la 180° și cu standul încorporat ajustabil, permite mai multe moduri și unghiuri de utilizare versatile. În plus, software-ul intuitiv ScreenXpert permite un control facil al conținutului afișajului în toate modurile de lucru:

  • Modul Ecran Dublu: Atunci când este utilizat cu tastatura fără fir, acest mod oferă spațiu vizual de 19,8 inci, care poate fi utilizat ca un singur ecran extins prin intermediul funcției ViewMax. Alternativ, cele două ecrane identice 16:10 pot fi utilizate independent, cu o gestionare ușoară a ferestrelor prin intermediul funcției App Switcher, care le permite utilizatorilor să controleze în totalitate ferestrele aplicațiilor, reducând astfel întreruperile și ajutându-i să se concentreze asupra sarcinii pe care o au de îndeplinit.
ASUS Zenbook DUO
Foto: ASUS
  • Modul Desktop: Laptopul poate fi utilizat cu balamaua aliniată pentru ecrane alăturate orientate în modul Portret. Combinat cu tastatura wireless, acest mod e perfect pentru programatori, cercetători, scriitori și pentru cei care lucrează cu tabele de date de mari dimensiuni. Utilizatorii pot afișa aplicații de productivitate pe un ecran, în timp ce pe celălalt pot afișa materiale de referință, documentație sau surse de cercetare. Alternativ, folosind funcția ViewMax, conținutul poate fi redat pe întregul spațiu vizual de 19,8 inci.
ASUS Zenbook DUO
Foto: ASUS
  • Modul Laptop: Tastatura ASUS ErgoSense Bluetooth și touchpad-ul pot fi perfect poziționate magnetic pe ecranul inferior pentru o experiență tradițională în stil laptop, cu un ecran de 14 inci și un raport de aspect de 16:10. Un conector pogo-pin încarcă automat tastatura atunci când este utilizată. Alternativ, ecranul inferior poate fi configurat ca o tastatură virtuală de dimensiuni normale, dacă utilizatorii nu vor să călătorească cu tastatura.
ASUS Zenbook DUO
Foto: ASUS
  • Modul de partajare: Permite partajarea ușoară a conținutului în cadrul ședințelor și prezentărilor de afaceri. Balamaua de 180° le permite ecranelor să se alinieze la orizontală, astfel încât toată lumea să poată vizualiza ecranul fără a se strânge în jurul lui, favorizând discuțiile și lucrul în echipă. În plus, conținutul de pe ecranul superior poate fi rotit cu 180°, dacă este necesar.
ASUS Zenbook DUO
Foto: ASUS

Compact, dar performant

În ciuda formatului ultra-compact, ASUS Zenbook DUO nu sacrifică performanța sau funcționalitatea. Pentru productivitate, este echipat cu procesor până la Intel Core Ultra 9 H de ultimă generație, cu până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5X și SSD PCIe 4.0 cu capacitate de 1TB sau 2TB. Bateria de mare capacitate – 75 Wh – are o durată de viață extinsă, suportând cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare decât generația anterioară. Fiind un laptop Intel Evo Edition, Zenbook DUO ar trebui să revină instantaneu din repaos, să se încarce ultra-rapid și să ofere o autonomie a bateriei pentru toată ziua.

Procesoarele Intel Core Ultra dispun de prima unitate de procesare neurală (NPU) integrată de la Intel, care oferă acces la funcții bazate pe inteligența artificială, cu latență redusă pentru a accelera multitasking-ul. Astfel, Zenbook DUO ar trebui să fie foarte eficient atât pentru muncă, cât și pentru creativitate și divertisment.

Carcasa cu profil subțire de 14.6 mm nu implică niciun compromis privind porturile I/O. Sunt disponibile două porturi USB Type-C compatibile cu standardul Thunderbolt 4, un port USB Type-A 3.2 Gen 1, un port HDMI 2.1 și o mufă audio de 3,5 mm. Pentru o experiență de divertisment de neegalat, Zenbook DUO dispune de un sistem audio puternic realizat în colaborare cu Harman Kardon, cu certificare Dolby Atmos.

Modelul Zenbook DUO (2024) este și cel mai premiat laptop de la CES 2024, cu 24 distincții “Best of CES” acordate de publicații prestigioase în cadrul evenimentului și totodată, laureat al “CES Innovation Awards”.

Sursa: ASUS România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News