Asus Zenbook Prime UX21A şi UX31A au ajuns în România

18.07.2012
Asus Zenbook Prime UX21A şi UX31A au ajuns în România

Asus a inaugurat la Bucureşti o nouă generaţie de sisteme ultrabook, reprezentată de modelele Zenbook Prime UX 21A (11.6 inch) şi Zenbook Prime UX31A (13.3 inch).

Portabilele din seria Zenbook Prime se fac remarcate printr-un design artistic, ultra-uşor şi ultra-subţire, pus în valoare cu o echipare tehnică de ultimă oră. Cele două versiuni prezentate sunt dotate cu ecrane IPS Full HD (1920×1080 pixeli) şi procesoare Core i5 3317U/Core i7 3517U pe 22 nm, provenind din noua familie Intel Ivy Bridge.

Asus Zenbook Prime UX 31A

Zenbook Prime se mândreşte cu un timp de pornire din stand-by de numai 2 secunde şi timpi excelenţi de reacţie la deschiderea şi utilizarea aplicaţiilor, posibili datorită găzduirii acestora împreună cu sistemul de operare Windows 7 pe un dispozitiv SSD performant, echipat cu interfaţă SATA 6 Gbps şi oferit în versiuni cu 128 sau 256 GB spaţiu de stocare. Memoria RAM instalată totalizează 4GB, organizaţi în configuraţie dual-channel DDR3-1600

În ciuda limitărilor impuse de carcasa cu o construcţie extrem de compactă, sistemul audio cu tehnologie Asus SonicMaster promite rezultate bune pentru întreg spectrul de frecvenţă, graţie folosirii unor difuzoare şi incinte acustice proiectate sub îndrumarea specialiştilor de la Bang & Olufsen.

La fel ca şi prima generaţie Asus Zenbook, noile Zenbook Prime păstrează designul sofisticat, cu suprafeţe foarte bine finisate, aplicate pe o carcasă realizată integral din aluminiu. În ciuda materialelor folosite, greutatea finală rămâne în limite confortabile, nedepăşind 1.1Kg în cazul lui UX21A, respectiv 1.3Kg pentru UX31A.

Asus Zenbook Prime UX 31A

Construit pentru multimedia HD, Zenbook Prime gestionează ecranul IPS cu finisaj antireflexie folosind o interfaţă grafică Intel HD 4000 integrată, recunoscută pentru consumul redus de energie şi abilităţile pentru decodare hardware a unei game variate de formate de compresie video.

Configuraţia include ieşiri mini VGA şi micro HDMI pentru conectarea unui televizor LCD, doi conectori USB 3.0 pentru periferice şi card reader (doar pentru Zenbook Prime UX31A)

Tastatura de tip chiclet vine cu taste iluminate, controlate folosind un sistem cu senzor pentru lumină ambientală, menit să optimizeze vizibilitatea şi să reducă impactul asupra autonomiei bateriei. Touchpad-ul cu dimensiuni generoase adoptă formatul 16:9 şi suportă gesturi-multitouch, fiind pregătit pentru interfaţa Metro a sistemului de operare Windows 8.

Asus Zenbook Prime UX21A este echipat cu un acumulator Li-Polymer de 35 Whr, iar Zenbook Prime UX31A acomodează un acumulator de 50 Whr. În cazul ambelor versiuni, autonomia promisă este de aproximativ 7 ore.

Asus Zenbook Prime UX31A şi frăţiorul mai mic Zenbook Prime UX21A pot fi găsite în magazinele din ţara noastră la preţuri cuprinse între 5479 şi 5999 Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult